Share

 

ALEGERI PARLAMENTARE 2020. În Noua Zeelandă, votul a început la ora 20:00, ora României, la prima secție de votare din Auckland, acolo unde primii români care își pot exercita dreptul la vot au pus ștampila pe deputații și senatorii pe care îi doresc.

Până la ora 22:00 votaseră deja primii 4 români la secția de votare din Auckland, potrivit portalului AEP care prezintă prezența la vot în timp real AICI.

Românii care s-au înscris deja în Registrul electoral pentru votul la alegerile parlamentare 2020 sunt 3.939, potrivit datelor Autorității Electorale Permanente, prezentate AICI 

Tot la ora 20:00 (ora României) s-a deschis și prima secție de vot din Australia, în Adelaide, iar de la ora 22.00, ora României, s-au deschis și secțiile de votare din Canberra, Melbourne și Sydney, iar cea din Brisbane de la ora 23:00 (ora României). 

Prima zi a votării în străinătate  continuă cu deschiderea secțiilor de votare din Seul și Tokyo (ora 24.00, ora României), Perth, Shanghai, Hong Kong, Beijing, Manila, Kuala Lumpur și Singapore (5 decembrie, ora 1.00, ora României).

Votarea în străinătate se desfășoară pe parcursul a 59 ore, și secția Auckland din Noua Zeelandă este prima care se deschide, în timp ce secțiile din vestul Statelor Unite ale Americii, adică din Los Angeles, Anaheim, Sacramento, San Francisco, Los Altos, Las Vegas, Portland sau Seattle, și din Canada, respectiv cea din Vancouver, vor fi ultimele care se închid, abia luni, 7 decembrie, ora 7.00, ora României.

ALEGERI PARLAMENTARE 2020. Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate pot vota la alegerile parlamentare din anul 2020 la oricare dintre cele 748 de secții organizate în străinătate, sâmbătă, 5 decembrie și duminică, 6 decembrie 2020. Secțiile de votare sunt deschise între orele 7.00 și 21.00 (ore locale), cu posibilitatea prelungirii votării până cel mult la ora 23.59 în cazurile în care mai există alegători care la ora 21.00 se află la sediul secției de votare sau se află la rând în afara sediului secției de votare, pentru a intra în localul de vot. De asemenea, MAE recomandă alegătorilor români din străinătate care doresc să își exercite dreptul de vot la secție utilizarea ambelor zile, 5 și 6 decembrie, pentru a vota, inclusiv pentru a evita posibilele aglomerări.

Citeste si   Vehiculele STB pe care scrie „Primăria Capitalei” vor fi decolantate. Explicația lui Nicușor Dan

REGULI și MĂSURI de protecție sanitară la SECȚIILE DE VOT DIN STRĂINĂTATE

ALEGERI PARLAMENTARE 2020. MAE recomandă insistent respectarea măsurilor de protecție sanitară aplicabile la secțiile de votare din străinătate și a măsurilor adoptate de autoritățile din statul de domiciliu/reședință în contextul pandemiei de COVID-19, inclusiv în contextul deplasării către/dinspre secția de votare. Măsurile care trebuie respectate de către alegători în timpul desfășurării votului la secțiile de votare din străinătate sunt: 

– purtarea măștii de protecție în așa fel încât să acopere și nasul și gura; – dezinfectarea mâinilor la intrarea și la ieșirea în localul de vot; – păstrarea unei distanțe de cel puțin 1 metru față de ceilalți alegători și membrii secției de votare, inclusiv în timp ce se așteaptă la rând pentru a se intra în secția de votare; – evitarea, la prezentarea actelor de identitate, preluarea ștampilei și a buletinelor de vot, manipularea acestora fără dezinfectarea mâinilor în prealabil; – evitarea contactului direct cu ceilalți participanți la procesul electoral.

Citeste si   Nicușor Dan: „Mi-am propus ca în acest an să definitivăm primii kilometri de rețea de termoficare, din banii proprii ai municipalității”

CÂȚI ROMÂNI DIN DIASPORA AU VOTAT DEJA PRIN CORESPONDENȚĂ

ALEGERI PARLAMENTARE 2020. Un număr de 39.244 de români dintre cei 737.828 de cetăţeni români cu drept de vot cu domiciliul în străinătate stabiliţi în peste 100 de ţări au optat deja pentru votul prin corespondenţă la alegerile parlamentare din 6 decembrie, potrivit datelor prezentate de AEP AICI

Cele mai multe cereri pentru votul prin corespondenţă sunt de la românii din Marea Britanie – 9.226, Germania – 5.773, Italia – 3.378, Spania – 3.338, Franţa – 2.769. Peste 1.000 au fost depuse de românii din Belgia, Olanda, Elveţia, Austria, SUA, Irlanda.  Pe 6 decembrie, cetățenii cu drept de vot din Diaspora își aleg reprezentanții în Parlamentul României pentru următorii patru ani. Iată care sunt 

ALEGERI PARLAMENTARE 2020. CANDIDAȚII pentru Diaspora la Senat și Camera Deputaților

ALEGERI PARLAMENTARE 2020. În urma scrutinului de duminică, 6 decembrie 2020, vor fi aleși 465 de parlamentari: 136 de deputați și 329 de senatori. Alegătorii votează listele de candidați propuși de partide pentru Diaspora, separat, pentru fiecare Cameră a Parlamentului României.

Listele de candidați pentru Diaspora pot fi vizualizate AICI 

Alegătorii primesc două buletine de vot la parlamentare, unul pentru Senat, iar celălalt, pentru Camera Deputaților. Cum arată cele două tipuri de buletine de vot, cu listele de candidați AICI, pentru Camera Deputaților, și AICI, pentru Senat.

ALEGERI PARLAMENTARE 2020. Candidați PNL Diaspora la Senat

BADEA VIOREL-RICEARDDOHOTAR MIHĂIŢĂKAPLAN CECILIA NYERJAK ANTONIU-ROBERT 

Citeste si   Cătălin Drulă: „În ultimii ani, niciun Guvern nu s-a atins de finanţarea aceasta, pe fonduri europene”

ALEGERI PARLAMENTARE 2020. Candidați PNL Diaspora la Camera Deputaților

FĂGĂRĂŞIAN VALENTIN-ILIECIUTA TOADERLUPU RADU DINA NICOLAEBÂRZU VALENTIN RUSU IULIANA 

ALEGERI PARLAMENTARE 2020. Candidați PSD Diaspora la Senat

ISTRATE-NEAGOE NICOLETAPOPESCU RĂDUCUBOGDAN FLORIN-EMILCRISTESCU GHEORGHE

ALEGERI PARLAMENTARE 2020. Candidați PSD Diaspora la Camera Deputaților

CIUBOTARIU EMIL MURARIU ANDREI-BOGDĂNELTUDOR ANTONIU BULZ MIHAELA ŞERBU CĂTĂLIN POPESCU MARCEL

ALEGERI PARLAMENTARE 2020. Candidați USR-PLUS Diaspora la Senat

MIHAIL RADU-MIHAICOBIANU MARIUSGEORGESCU INA-MONICASÂNGEORGEAN LUCIAN

ALEGERI PARLAMENTARE 2020. Candidați USR-PLUS Diaspora la Camera Deputaților

LŐRINCZ ŞTEFAN-IULIANTULBURE SIMINA-GEANINA-DANIELAOLARU MARIUS-OCTAVIAN AIONIŢOAEI IONUŢ CATRINA GEORGIAN-LIVIUCHIRICHEU PAMELA-DOINA 

ALEGERI PARLAMENTARE 2020. Candidați UDMR Diaspora la Senat

GRABAN ZSOLT-ATTILA

ALEGERI PARLAMENTARE 2020. Candidați UDMR Diaspora la Camera Deputaților

HEGEDŰS CSILLA VINCZE LORÁNT-GYŐRGY AMBRUS ZSOMBOR BARABÁS CSONGOR-ISTVÁN 

ALEGERI PARLAMENTARE 2020. Candidați Pro România Diaspora la Senat

ŞARAMET VEACESLAVDABA CLAUDIU-RĂZVAN ŢULUCA-MARINA ADRIANA BADEA BOGDAN-MARIUS

ALEGERI PARLAMENTARE 2020. Candidați Pro România Diaspora la Camera Deputaților

STĂNĂŞEL ŞTEFAN ROŞCA-CISMARU ALEXANDRA-RALUCAPANTEA ADRIANA-ANA PETRE LEONARD-FLORIN GHEORGHE IONUŢ-MĂDĂLIN BANU CONSTANTIN-RĂZVAN

ALEGERI PARLAMENTARE 2020. Candidați PMP Diaspora la Senat

AVRAMESCU MARIAN-CĂTĂLIN HANDRABURA LORETTA BENGEAN ADRIAN JITARU CIPRIAN-DUMITRU 

ALEGERI PARLAMENTARE 2020. Candidați PMP Diaspora la Camera Deputaților

CODREANU CONSTANTIN LEŞCO ALEXANDRU COMAN CONSTANTIN-DORIN JORA CECILIA CHICU OLEG PANAITE NICOLETA 

ALEGERI PARLAMENTARE 2020. Candidați Alianța pentru Unirea Românilor Diaspora la Senat

MARCU DRAGOŞ LOVIN RAMONA ARNĂUTU MIHAI BUTURĂ CRISTINA-IRINA 

ALEGERI PARLAMENTARE 2020. Candidați Alianța pentru Unirea Românilor Diaspora la Camera Deputaților 

VOLOSATÎI BORIS NICA ALEXANDRU-EDUARD ZAMFIRA FILOFTEIA TEGLĂ TUDOR-CĂLIN ROŠKANOVIĆ VLADICA PĂUCEAN FERNANDES LUMINIŢA 

ALEGERI PARLAMENTARE 2020. Candidați Partidul Ecologist Român Diaspora la Senat 

ONORIU EMANUELRĂDUCESCU ROBERT-LIVIU-CĂTĂLINSTOICEA MARIA-EMILIA 

ALEGERI PARLAMENTARE 2020. Candidați Partidul Ecologist Român Diaspora la Camera Deputaților

GHIŢĂ NICULIŢAMORARU RADU-OCTAVIANSÎNZIANU VASILE NEACŞU ALEXANDRUMIHĂILĂ LILIANADOBOCAN AMALIA-CRISTINA 

ALEGERI PARLAMENTARE 2020. Candidați INDEPENDENȚI Diaspora la Senat 

VOLOŞENIUC ŞTEFAN

ALEGERI PARLAMENTARE 2020. Candidați INDEPENDENȚI Diaspora la Camera Deputaților

RADU DARIUS-CONSTANTIN


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ