Share

În județul Iași sunt așteptați la vot 776.011 de cetățeni. 730.524 dintre aceștia au cartea de identitate valabilă. În județul Iași, au fost amenajate 748 de secţii de votare, 247 dintre acestea fiind pe raza municipiului Iași

UPDATE ora 12:00: Până la această oră la Iaşi au votat 14,90% din cetățenii cu drept de vot!

ALEGERI PREZIDENȚIALE REZULTATE IAȘI:

101.624 pe listele permanente;

14.182 pe liste suplimentare;
115.818 TOTAL VOTANȚI;

UPDATE ora 11:30 Candidatul la Prezidențiale, Cătălin Ivan, a votat la Colegiul ”Vasile Alecsandri” Iași.

Publicată de Roxana Apetrea pe Duminică, 10 noiembrie 2019

UPDATE ora 11:10 Deputatul Camelia Gavrilă, a votat la Colegiul Național Iași

”Votul este un exercițiu democratic, important și este firesc să o facem, mai ales că este vorba despre alegerea președintelui României. Te gândești la toți cetățenii, la copii, la tineret, la cei vârstnici. Eu am votat cu gândul că îmi pasă de români. Îmi doresc un președinte căruia să îi pese de prosperitatea țării, de destinul tuturor românilor, indiferent de categoria socială. Ne dorim români care să trăiască bine, într-o țară stabilă, într-o țară predictibilă.

Publicată de Roxana Apetrea pe Duminică, 10 noiembrie 2019

Atunci când vorbim de dialogul internațional și de valorile europene la care ne aliniem să existe ca prioritate opțiunea pentru România, pentru valorile și interesele României și apoi negocierea față de valorile și conceptul european.

Ne dorim tineri care să rămână în țară și care să găsească aici posibilitatea de a se împlini ca valori, ca idealuri, ca viață personală și profesională. E un grup complex deoarece atunci când te gândești la președintele României, care este mediator, care trebuie să fie un om al dialogului, al construcției, al înțelegerii, al respectări valorilor democratice te gândești la categoriile care trebuie să primească și starea de bine și respectul și continuitatea unor măsuri sociale concepute bine, și posibilitatea de a rămâne în țară, posibilitatea de a vedea o Românie prosperă”

UPDATE ora 11:00 Președintele Consiliului Județean, Maricel Popa, a votat la ora 11:00, la Şcoala Gimnazială „Vasile Conta” Iaşi.

Publicată de Roxana Apetrea pe Duminică, 10 noiembrie 2019

„Am votat pentru o Românie normală, am votat pentru bunăstare, pentru un om care știe să facă performanță și este aproape de români. Totodată am votat pentru creșterea economică, pentru stabilitatea României și pentru un cetățean care a făcut bine României”.

UPDATE ora 10:00 Ministrul Mediului, Costel ALEXE, a votat la ora 10:10. „Astăzi am votat cu speranța unei Românii normală, am votat cu încredere pentru Moldova și pentru Iași, și cu foarte multă determinare.

Am ferma convingere că un Președinte, un Guvern care acordă importanță deosebită Iașului și Moldovei vor putea să realizeze proiectele care să ne aducă la standarde europene. Îmi doresc foarte mult de la președintele României să se țină de promisiunea de a face autostrada Ungheni-Iași-Târgu Mureș și am speranța că în perioada următoare nu ne vom mai uita cu drag și cu simpatie la tinerii din generația noastră care votează fie la Londra, Milano, fie la Madrid și vom ieși cu toții la vot, aici în România.

Îmi doresc foarte mult ca Iașul, după atât de mulți ani, să conteze la București. Am speranța că noul Guvern va face tot ce îi stă în putință să demareze lucrările la autostradă să reușim încă o dată pentru a nu știu câta oară să deblocăm centura Municipiului Iași. Ceea ce îmi doresc foarte mult este ca ieșenii mei să simtă că trăiesc într-un județ care merită mai mult, pentru că astăzi cred cu tărie că Iașul nostru merită mai mult, iar asta va fi ambiția noastră și evident obiectivul pentru care vom lupta în anul următor”.

Publicată de Roxana Apetrea pe Duminică, 10 noiembrie 2019

UPDATE ora 11:00 Până la această oră au votat, la Iaşi:

IAŞI
66.718 pe listele permanente
9.575 pe liste suplimentare
75.275 total de votanţi

UPDATE ora 9:00 Până la această oră au votat, la Iaşi

Citeste si   PSD îi acuză pe liberali că pregătesc majorarea TVA, după alegerile parlamentare

20.566 pe listele permanente
4.171 pe liste suplimentare
24.738 total de votanţi

Dintre cei 776.826 de alegători înscrişi în listele permanente, 386.783 sunt în mediul urban, iar 390.043 în mediul rural.

La alegeri prezidențiale ieșenii vor vota la secția la care sunt arondați în conformitate cu domiciliul din actul de identitate. Persoanele care în cursul zilei de astăzi nu se află în localitatea de domiciliu, pot vota la orice secție, pe lista suplimentară. În cazul în care o persoană este omisă din lista permanentă, aceasta va fi înscrisă pe o listă suplimentară.

Citeste si   Proiect de lege pentru instituirea cadrului de colaborare cu Parchetul European, aprobat de Guvern

Pentru a afla la ce secţie de votare eşti arondat, poţi accesa www.registrulelectoral.ro. Dacă eşti interesat de prezenţa la vot, poţi accesa acest link.

Urnele se pot închide după ora 21:00

Urnele s-au deschis dimineața la ora 7:00 și se închid la ora 21:00. O particularitate a alegerilor din acest an este legată de ora închiderii secțiilor. Dacă la ora 21:00 mai sunt persoane care vor să voteze și nu au mai apucat, ora se poate prelungi. Un reprezentant al secției de votare va întocmi un proces-verbal cu toți cei aflați în jurul secției care vor să voteze. În procesul-verbal se va consemna numărul și numele celor care vor vota. După ce lista se închide, alte persoane care ar mai dori să voteze nu mai pot face acest lucru.

Citeste si   Legea prin care data alegerilor e stabilită de Parlament, și nu de Guvern, întoarsă de președintele Klaus Iohannis

Pentru alegerile de astăzi s-au înscris în cursa 14 candidaţi.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ