Share

În județul Iași au fost așteptați la vot 776.011 de cetățeni. 730.524 dintre aceștia au cartea de identitate valabilă. În județul Iași, au fost amenajate 748 de secţii de votare, 247 dintre acestea fiind pe raza municipiului Iași

Votul s-a încheiat! După numărarea voturilor de la 635 de secţii din întreg judeţul s-au înregsitrat următoarele rezultate: Iohannis – 37%, Dăncilă – 22,7%, Barna – 16,2%, Diaconu – 9,3% și Paleologu – 7,4%. Rezultatele sunt provizorii.

Maricel POPA: “Urmează încă două săptămâni de muncă”

După anunțarea Exit Poll-ului de la ora 09:00, președintele Consiliului Județean Iași, Maricel POPA, a oferit o declarație în vederea rezultatelor obținute de PSD la alegerile prezidențiale.

“Este o estimare, după cum vedeți! Noi în seara aceasta vom securiza voturile, vom număra și vom aștepta rezultatul final de mâine. Ne vom califica în turul doi și mai departe Partidul Social Democrat a crescut pensiile, a crescut salariile, a crescut numărul de angajați și dorim să continuam programul de dezvoltare a României. Urmează încă două săptămâni de muncă”, a declarat președintele Consiliului Județean Iași, Maricel POPA.

Primul exit-poll de la sediul PSD IASI

Publicată de Roxana Apetrea pe Duminică, 10 noiembrie 2019

La alegeri prezidențiale ieșenii au votat la secția la care au fost arondați în conformitate cu domiciliul din actul de identitate. Persoanele care în cursul zilei de astăzi nu se  aflau în localitatea de domiciliu, au putut vota la orice secție, pe lista suplimentară. În cazul în care o persoană a fost omisă din lista permanentă, aceasta a fost înscrisă pe o listă suplimentară.

Citeste si   Scenariu catastrofal pentru Capitală. Viceprimarul Bădulescu, la Realitatea PLUS: Școlile vor rămâne închise până anul viitor, după Paște

Candidatul la Prezidențiale, Cătălin Ivan, a votat la Colegiul ”Vasile Alecsandri” Iași, la ora 11:30

Publicată de Roxana Apetrea pe Duminică, 10 noiembrie 2019

Deputatul Camelia Gavrilă, a votat la Colegiul Național Iași, la ora 11:10

”Votul este un exercițiu democratic, important și este firesc să o facem, mai ales că este vorba despre alegerea președintelui României. Te gândești la toți cetățenii, la copii, la tineret, la cei vârstnici. Eu am votat cu gândul că îmi pasă de români. Îmi doresc un președinte căruia să îi pese de prosperitatea țării, de destinul tuturor românilor, indiferent de categoria socială. Ne dorim români care să trăiască bine, într-o țară stabilă, într-o țară predictibilă.

Publicată de Roxana Apetrea pe Duminică, 10 noiembrie 2019

Atunci când vorbim de dialogul internațional și de valorile europene la care ne aliniem să existe ca prioritate obțiunea pentru România, pentru valorile și interesele României și apoi negocierea față de valorile și conceptul european.

Ne dorim tineri care să rămână în țară și care să găsească aici posibilitatea de a se împlini ca valori, ca idealuri, ca viață personală și profesională. E un grup complex deoarece atunci când te gândești la președintele României, care este mediator, care trebuie să fie un om al dialogului, al construcției, al înțelegerii, al respectări valorilor democratice te gândești la categoriile care trebuie să primească și starea de bine și respectul și continuitatea unor măsuri sociale concepute bine, și posibilitatea de a rămâne în țară, posibilitatea de a vedea o Românie prosperă”

Președintele Consiliului Județean, Maricel Popa, a votat la ora 11:00, la Şcoala Gimnazială „Vasile Conta” Iaşi

Publicată de Roxana Apetrea pe Duminică, 10 noiembrie 2019

„Am votat pentru o Românie normală, am votat pentru bunăstare, pentru un om care știe să facă performanță și este aproape de români. Totodată am votat pentru creșterea economică, pentru stabilitatea României și pentru un cetățean care a făcut bine României”.

Ministrul Mediului, Costel ALEXE, a votat la ora 10:10. „Astăzi am votat cu speranța unei Românii normală, am votat cu încredere pentru Moldova și pentru Iași, și cu foarte multă determinare”

”Am ferma convingere că un Președinte, un Guvern care acordă importanță deosebită Iașului și Moldovei vor putea să realizeze proiectele care să ne aducă la standarde europene. Îmi doresc foarte mult de la președintele României să se țină de promisiunea de a face autostrada Ungheni-Iași-Târgu Mureș și am speranța că în perioada următoare nu ne vom mai uita cu drag și cu simpatie la tinerii din generația noastră care votează fie la Londra, Milano, fie la Madrid și vom ieși cu toții la vot, aici în România.

Îmi doresc foarte mult ca Iașul, după atât de mulți ani, să conteze la București. Am speranța că noul Guvern va face tot ce îi stă în putință să demareze lucrările la autostradă să reușim încă o dată pentru a nu știu câta oară să deblocăm centura Municipiului Iași. Ceea ce îmi doresc foarte mult este ca ieșenii mei să simtă că trăiesc într-un județ care merită mai mult, pentru că astăzi cred cu tărie că Iașul nostru merită mai mult, iar asta va fi ambiția noastră și evident obiectivul pentru care vom lupta în anul următor”.

Publicată de Roxana Apetrea pe Duminică, 10 noiembrie 2019

 

Citeste si   Românii din străinătate, în număr record pentru votul prin corespondență la alegerile parlamentare: aproape 40.000 

Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ