Share

Joe Biden este al 46-lea președinte al SUA. El a obținut voturi peste pragul de de 270 necesar pentru a obține scaunul de la Casa Albă și se va adresa națiunii în această seară.

Victoria lui Biden se bazează pe rezultatele neoficiale ale statelor care și-au terminat numărătoarea voturilor. Alegerile au înregistrat cea mai mare participare din 1900. Biden a câștigat până acum peste 73 de milioane de voturi, cel mai mare număr pentru un candidat la președinția SUA. Trump a atras aproape 70 de milioane, al doilea cel mai mare număr din istorie.

Citeste si   Ludovic Orban: „Îl putem omagia pe Sfântul Andrei cu aceeaşi credinţă și din casele noastre”

Primul mesaj al noului președinte

“America, sunt onorat că m-aţi ales ca să conduc ţara noastră mare. Ne aşteaptă o muncă grea, dar vă promit asta: Voi fi un preşedinte pentru toţi americanii – indiferent dacă m-aţi votat sau nu. Voi menţine încrederea pe care mi-aţi arătat-o”, a scris Joe Biden pe Twetter.

Citeste si   LEGILE PUTERII | Violeta Alexandru, despre posibilele alianțe pe care le-ar face PNL după parlamentare. Care sunt condițiile

Cine este Joe Biden

Joe Biden s-a născut în data de 20 noiembrie 1942, în Scranton, Pennsylvania, dar s-a mutat în Delaware în copilărie. A absolvit Universitatea din Delaware în anul 1965 și Facultatea de Drept din cadrul Universității Syracuse în 1968.

Democratul a îndeplinit timp de 36 de ani funcția de senator al statului Delaware (1973-2009), iar apoi a devenit vicepreședinte în ambele mandate ale președintelui Barack Obama.

Citeste si   Iohannis: „Românii nu s-au infectat pentru că au venit la vot, ci pentru că mulți nu au respectat restricțiile”

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ