Share

Alegerile, care urmau să aibă loc pe 19 septembrie, sunt amânate până pe 17 octombrie.”Această decizie oferă tuturor partidelor timp pentru a face campanie în următoarele nouă săptămâni şi oferă Comisiei Electorale suficient timp pentru a asigura posibilitatea desfăşurării alegerilor”, a declarat premieru Jacinda Ardern.Premierul de centru-stângă neo-zeelandez se află sub presiunea amânării datei alegerilor după suspendarea de către toate partidele a campaniilor electorale din cauza revenirii pandemiei săptămâna trecută, revenire a cărei origine rămâne necunoscută.Noua Zeelandă se confruntă recent cu o revenire a a contaminărilor care a dus la re-impunerea carantinei în Auckland, cel mai mare oraş al ţării.

Citeste si   Ludovic Orban, despre revenirea la STAREA DE URGENȚĂ: ”Este a 20-a oară când mi se pune această întrebare. Este o temă de campanie inventată de PSD”

Jacinda Ardern a dispus izolarea celui mai mare oraș al țării, Auckland, după ce au fost confirmate patru cazuri de Covid-19 la începutul săptămânii trecute. Decizia a fost luată în contextul în care în comunitate nu s-a mai înregistrat niciun caz de contaminare de peste 100 de zile.  

Duminică, focarul descoperit în acest oraş a ajuns la 49 de cazuri confirmate.

Citeste si   VIDEO Cum furi partidul înființat de un prieten, rețeta Victor Ponta

Bilanțul epidemiei din Noua Zeelandă, țară cu o populație de cinci milioane de locuitori, a ajuns la 1.631 de cazuri de infecție cu COVID-19 si 22 de decese.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ