Share

Forţele navale argentiniene au detectat “zgomote subacvatice continue” în zona Atlanticului de Sud unde a dispărut un submarin militar argentinian.

Zgomotele au fost detectate la aproximativ 360 de kilometri est de Peninsula Valdes din Patagonia, potrivit Mediafax.

Ultimele mesaje transmise de pe submarin au semnalat o defecţiune tehnică, transmite BBC. “Vasul a raportat o problemă şi apoi a dispărut”, a spus comandantul naval Gabriel Galeazzi.

Citeste si   Tenis: Rublev şi Cuevas, calificaţi în optimile turneului ATP de la Hamburg

Şaisprezece nave şi şase avioane din şapte ţări participă la operaţiunile de căutare a submarinului ARA San Juan, la bordul căruia se află 44 de persoane.

Ultima locaţie confirmată a submarinului ARA San Juan a fost la 432 de kilometri de coasta sudică a Argentinei, în cursul zilei de miercuri. Submarinul construit în Germania a fost scos din lucru câţiva ani, din cauza unor probleme tehnice, dar şi-a reluat activitatea în 2014.

Citeste si   ONU: Macron afirmă că europenii 'nu vor face compromisuri' în respingerea sancţiunilor reintroduse de SUA împotriva Iranului

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ