Share

Personalul medical de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iasi se confrunta cu o situatie critica. Nu exista asistent medical, medic sau infirmiera care sa nu fi facut cel putin odata tuberculoza.

“Colegii, medicii care lucreaza in aceste sectii au risc ridicat de imbolnavire si sunt destule cazuri. Majoritatea fac rezistenta la medicamentele aflate in schema de tratament, tuberculoza multidrog rezistenta. De cele mai multe ori, personalul medical care ingrijeste bolnavii de TBC fac cele mai grave forme ale bolii.

Bineinteles ca unii colegi fac recaderi. Nu am o confirmare de deces din randul personalului doar cu TBC. Riscurile de imbolnavire sunt foarte mari. Atunci cand am facut demersurile legislative necesare pentru acordarea sporului de 100% pentru angajatii care isi desfasoara activitatea la pneumoftiziologie au existat colegi de la alte specialitati care au fost nemultumiti.

Citeste si   Direcția de SĂNĂTATE Publică IAȘI a lăsat BEBELUȘII fără lapte PRAF de 3 LUNI! Părinte: ”Suntem DISPERAȚI”

Acest spor s-a acordat dupa ce am argumentat cu statistici din toata tara prin care am aratat care este procentul de imbolnavire, riscurile. Conditiile de lucru din sectiile exterioare sunt departe de cum ar trebui sa arare o unitate medicala. In aceste sectii ar trebui sa se faca investitii serioase ca sa oferi personalului si bolnavilor conditii de munca, de ingrijire. In tratamentul bolnavilor de TBC conditiile de igiena sunt foarte importante, la fel si alimentatia”, a declarat Iulian Cozianu, presedintele Sindicatului Sanitas Iasi.

Citeste si   4.724 cazuri NOI de persoane INFECTATE cu SARS – CoV - 2 pe teritoriul ROMÂNIEI

Tuberculoza (TBC) este o infectie bacteriana localizata cel mai frecvent la nivelul plamanilor.

Tratamentul este de lunga durata, intre sase si noua luni, finalizat cu succes. In cazul pacientilor cu tubeculoza multidrog rezistenta care necesita un plan terapeutic complex, tratamentul are o durata mult mai mare, informeaza stirileKanalD.ro

Simptomele obisnuite sunt: tuse insotita de mucus gros, pe o durata de aproximativ doua saptamani, febra, frisoane, transpiratii in timpul somnului, oboseala si slabirea fortei fizice, pierderea poftei de mancare si pierderea in greutate fara motive, dureri in piept, scaderi ale amplitudinii respiratiei.

Citeste si   Direcția de SĂNĂTATE Publică IAȘI a lăsat BEBELUȘII fără lapte PRAF de 3 LUNI! Părinte: ”Suntem DISPERAȚI”


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ