Share

A început campania electorală pentru alegerile parlamentare! Ieșenii sunt asaltați de promisiuni, multe dintre acestea la fel de realizabile precum visul de a prinde un nou mandat la un loc călduț în parlament a unora dintre candidați.

Ieșenii primesc noi promisiuni de la cei care trebuiau să îi reprezinte timp de patru ani atât la nivel local cât și național prin inițiative și propuneri legislative. Atât de multe promisiuni încât nu mai au loc în cutiile poștale pliantele cu fețele candidaților.

Alexandru MURARU, cel care deschide lista liberalilor pentru Camera Deputaților la alegerile de pe 6 decembrie nu își leagă numele de nici un proiect important pentru ieșeni.

Alexandru MURARU, EXPERT în EDUCAȚIE după cum îl recomandă CV-ul speră să activeze în Comisia de Învățământ a Camerei Deputaților după alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020.

Citeste si   1 Decembrie, Ziua NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI! Semnificațiile și ISTORIA acestei DATE

MURARU pune accent mai mult aspirațional decât concret pe modul în care ar trebui să fie rezolvate problemele mari care macină ieșenii

Astfel,  MURARU s-a gândit să facă o vizită la Ministerul Culturii, pentru a se întâlni cu Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

În cadrul acestei întâlniri s-a discutat despre valorificarea patrimoniului domeniului regal Peleș prin restaurarea imobilelor, dar și a întregului Domeniu.

Să fie relația cu Casa Regală atât de puternică încât să îl facă pe MURARU să meargă până la BUCUREȘTI?

Alexandru MURARU împreună cu fratele său, Andrei MURARU (consilierul personal al președintelui Klaus IOHANNIS), a fost decorat în mai 2008 de către Regele Mihai Mihai I cu medalia ”Regele Mihai I pentru loialitate”.

”Domeniul Regal Peleș înseamnă 150 de ani de istorie, 23 edificii unice, printre care Castelele Peleș, Pelișor și Foișor, 60 ha de pădure, 2 parcuri și grădini dispuse în terase și peluze. Acest monument unic, de patrimoniu arhitectural și peisagistic, reprezintă astăzi nucleul dezvoltării regiunii și comunității locale pe plan economic, turistic și cultural”, a declarat Alexandru MURARU.

Alexandru MURARU a mai declarat că Castelul Peleș este cel mai important monument de patrimoniu al României și destinația preferată pentru peste un milion de turiști anual, din acest motiv a fost necesară vizita la Minister.

”Castelul Peleș este cel mai important monument de patrimoniu al României și destinația preferată pentru peste un milion de turiști anual. Astăzi este sub administrarea Ministerului Culturii prin Muzeal Național Peleș, dar punerea sa în valoare și protecția sa vor ajuta comunitatea locală, turismul, vor crește substanțial gradul de accesibilitate al românilor la cea mai prestigioasă clădire de patrimoniu a României, martorul istoriei noastre moderne și contemporane și a făuririi Națiunii”, a mai declarat Alexandru Muraru.

În acest context, ținem să precizăm că în perioada aprilie 2013- martie 2014, MURARU a fost director general al Institutului Național al Patrimoniului.

Citeste si   CRĂCIUNUL și Revelionul în condiții de PANDEMIE la IAȘI: ”Măcar în cerc RESTRÂNS să putem sărbători Crăciunul”

De ce nu s-a preocupat MURARU în perioada respectivă de Castelul Peles?

PNL IAȘI are un reprezentat puternic la Ministerul Culturii! Liviu BRĂTESCU, este secretar de stat la Ministerul Culturii și candidatul PNL Iași pe poziția a doua pentru Senatul României.

În acest context, IAȘUL va avea un reprezentat la CULTURĂ pe care îl recomandă și activitatea din ultimii ani în acest domeniu.

Citeste si   (P) MARIUS OSTAFICIUC, președintele Organizației Municipale IAȘI al PSD și candidat la Camera Deputaților: „Se împlinesc astăzi 102 ani de când, la Alba Iulia, se decidea unirea TRANSILVANIEIcu ROMÂNIA”

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ