Share

Reprezentantul României la OMS a mai subliniat necesitatea unei mai bune coordonări a DSP-urilor, amintind că unele dintre ele sunt conduse de persoane care nu au tangențe cu domeniul sănătății publice.

”În momentul de față, sistemul de sănătate publică, care trebuie să gestioneze aproape 10.000 de cazuri pe zi, lasă de dorit. Nu există o coordonare a DSP-urilor care să identifice toate persoanele infectate, să facă anchete și să identifice contacții. Dacă nu reușim acest lucru, infecția va continua să circule (…)

Citeste si   VIDEO Interviu Realitatea PLUS | Gabriel Oprea, dezvăluiri despre demisia din Guvern din 2015 după lansarea volumului „Confesiuni din sufrageria lui Oprea”

Există încă probleme legate de funcționarea unor laboratoare, se lucrează mai puțin în weekend, avem o problemă legată și de proporția testelor pozitive din totalul celor efectuate.

Direcțiile de Sănătate Publică continuă să fie conduse de persoane care nu au niciun fel de tangențe cu sănătatea publică.

Trebuie să facem anchete epidemiologice pentru a identifica toți contacții și a-i izola. Este absolut necesar să facem acest lucru în perioada imediat următoare”, a atras atenția medicul.

Citeste si   PNL pregătește scenariile de guvernare. Câte ministere vor fi și cum se vor împărți portofoliile

Rafila a reiterat că este absolut necesară și creșterea capacității de testare, astfel încât să ajungem la aproximativ 500.000 în fiecare săptămână. În plus, autoritățile trebuie să se asigure că testele sunt de bună calitate, iar personalul din laboratoare este bine pregătit.

”Avem o capacitate instalată în jur de 40.000 de teste. Acum o săptămână, Premierul spunea că se pot prelucra în fiecare zi 50.000…

Este important nu doar să creștem testele, ci să știm și că sunt de bună calitate. Trainingul specializat al personalului care lucrează în aceste laboratoare și verificarea personalului este esențială, se întâmplă peste tot.

Citeste si   Instanța a decis. „Deputații de la șaormerie”, Adrian Solomon şi Irinel Stativă, rămân cu amenzile

Trebuie să se înființeze centre regionale care să coordoneze activitatea de testare.

Capacitatea de testare trebuie să crească substantial, după părerea mea, la 80.000 – 100.000 de teste zilnic, să depășim jumătate de milion pe săptămână”, a mai spus Rafila.

Ținta noastră trebuie să fie ”o scădere la 3% a probelor pozitive din totalul testelor efectuate”, a conchis medicul.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ