Share

Ieri (09.11-n.r)  a avut loc prima ședință a Consiliului Județean Iași. Unul dintre proiectele de pe ordinea de zi a avut ca obiectiv alegerea vicepreședinților Consiliului Judeţean Iaşi.

Consilierii Județeni PSD au declarat că se vor abține de la vot și nu au avut propuneri pentru funcțiile de vicepreședinți.

Consilierii Județeni USR au ieșit din sală în timpul votului, iar aleșii PMP au declarat că susțin propunerile PNL.

Singurele propuneri pentru vicepreședinți au venit din partea PNL: Marius DANGĂ şi Sorin AFLOAREI.

Marius DANGĂ și Sorin AFLOAREI aleși VICEPREȘEDINȚI ai Consiliului Județean Iași

Cei doi VICEPREȘEDINȚI ai Consiliului Județean IAȘI pentru legislativul 2020-2024 sunt Marius DANGĂ şi Sorin AFLOAREI. Ambii au primit 21 de voturi din cele 21 exprimate.

Cine sunt aceste două personaje?

Sorin Afloarei – finul preferat a lui Costel ALEXE

Cum poate un tânăr de 29 de ani să fie vicepreședinte al Consiliului Județean Iași? Simplu! Cu ajutorul nașului care a devenit recent președintele aceleași instituții.

Sorin AFLOAREI este membru PNL, fost consilier județean și fost consilier parlamentar a lui Costel ALEXE. Totodată, AFLOAREI este finul preferat a lui Costel ALEXE, după ce anul trecut, Costel Alexe împreună cu soția sa Raluca, cununat cuplul AFLOAREI.

Sorin AFLOAREI, a fost făcut peste noapte în luna martie a.c., expert economic la ANCOM, Direcția Regională Iași.

Pentru ca liberalul să fie numit expert contabil, fără să fi profesat vreodată în acest domeniu în cei 29 de ani, aparent a fost necesară schimbarea ierarhiei de la proba scrisă a concursului de către o comisie, măsură care l-a “propulsat” în faţa expertei contabile ce obţinuse cea mai mare notă la respectiva probă. Prin urmare, AFLOAREI a obţinut 90 din cele 100 de puncte disponibile.

Astfel, AFLOAREI încasează un salariu care se apropie de 2.000 euro net, într-o Agenție Națională în care media salariilor pe anul în curs este de 2.200 euro net, conform bugetului aprobat în Parlament.

Soția lui AFLOAREI – afaceri în cadrul Aeroportului Iași cu ajutorul soțului

FINUL lui Costel ALEXE a negociat cu board-ul Aeroportului Iași amplasarea unui automat de flori în incinta Terminalului 3. Sorin AFLOAREI era posibil de conflict de interese, în condițiile în care era consilier județean la acel moment, iar Aeroportul este subordonat CJ-ului.

Într-un ghid privind incompatibilitățile și conflictele de interese publicat în 2017 de Agenția Națională de Integritate, se fac referiri la situațiile în care se pot afla consilierii județeni.

Astfel, legea ”nu permite consilierilor judeţeni să ia parte la deliberarea şi adoptarea de hotărâri dacă au un interes patrimonial în problema supusă dezbaterii. Interesul poate fi personal sau prin soţie/soţ, afini sau rude de până la gradul al patrulea inclusiv”.

Ghidul mai precizează: ”Hotărârile adoptate prin încălcarea acestei prevederi sunt nule de drept”.

Luminița AFLOAREI, prin firma Art Quarella Flowers SRL, vinde flori în Aerogară.

Pe data de 12 octombrie 2019, a fost pus în funcțiune un automat de flori în terminalul T3, plecări/sosiri internaționale.

Marius DANGĂ – mereu la MILA partidului

Marius DANGĂ, este fost consilier local, fost viceprimar al Municipiului Iași, fost consilier județean și fost șef al Cancelariei Prefectului Iași. 

Putem spune că Marius DANGĂ nu este un personaj cunosc de către ieșeni, având în vedere că pentru fiecare funcție publică pe care a deținut-o acesta a fost pus de către PNL.

Funcțiile în care a profesat DANGĂ de-a lungul anilor în administrația publică au fost dictate de către partid și îndeplinite cu sfințenie de către acesta. 

 

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ