Share

Trăim în epoca vitezei, așa că până și mâncatul devine un sport extrem. Lipsa de timp ne obligă adesea să optăm pentru produse ușor de pregătit, pe care obișnuim să le reîncălzim regulat.

Specialiștii avertizează, însă că nu toate alimentele ar trebui reîncălzite, atât pentru faptul că acestea își pierd valoarea lor nutritivă, dar mai ales pentru că unele devin o adevărată otravă pentru organism.

Iată cinci dintre cele mai nocive produse cu efecte dăunătoare după reîncălzire, potrivit doctorulzilei.ro.

1. Sfecla

Conţinutul de nitraţi este benefic pentru organismul nostru, dar niciodată să nu încălziţi sfecla de două sau mai multe ori, dacă vreţi să vă menţineţi sănătatea.

2. Cartofii

Amidonul conţinut în cartofi este benefic pentru sănătate, dar când sunt încălziţi de câteva ori, acesta îşi pierde proprietăţile nutritive şi medicinale şi se transformă în otravă, care poate dăuna organismului.

3. Ouăle

Supunerea ouălor la temperaturi ridicate poate avea efecte mortale. Consumul ouălor după fierbere este benefic, dar este foarte dăunător dacă le încălziţi a doua zi.

4. Carnea de pui

Carnea de pui este gustoasă, dar trebuie s-o mâncaţi imediat după preparare. Încălzind carnea a doua zi, schimbaţi structura proteinelor, care duce la probleme cu digestia. Puiul conţine mai multe proteine decât carnea roşie şi este recomandat să fie consumat rece.

5. Ciupercile

Ciupercile încălzite pot afecta organismul. Lipidele, fosfatidele şi uleiurile esenţiale conţinute în ciuperci, supuse repetat tratamentului termic, fac din ele o adevărată otravă pentru inimă şi intestine. Mâncaţi ciupercile în formă proaspătă sau imediat după preparare, pentru a obţine maximum de beneficii. Dar dacă vreţi să le mâncaţi mai târziu, nu le încălziţi niciodată. Acest lucru poate duce la probleme grave cu sistemul digestiv şi inima.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ