Share

Preşedintele PNL Alina Gorghiu şi-a depus luni mandatul de şef al formaţiunii liberale, declarând că acesta era “singurul gest” pe care îl putea face după eşecul partidului său în alegeri. În partid se caută o formulă de interimat până la organizarea unui viitor congres, care ar trebui să aibă loc la începutul anului viitor, potrivit statutului, susţin surse ale partidului.

Preşedintele PNL Alina Gorghiu şi-a depus luni mandatul de şef al formaţiunii liberale, declarând că acesta era “singurul gest” pe care îl putea face după eşecul partidului său în alegeri.

“Pentru mine nu există alt gest decât cel al depunerii mandatului”, a spus Gorghiu.

“Am avut încă de ieri discuţii constante cu colegii mei de partid, cu liderii din teritoriu, cu conducerea centrală şi i-am informat că pentru mine nu există alt gest decât cel al depunerii mandatului. A fost o onoare pentru mine să fiu preşedintele PNL doi ani de zile. A fost o onoare să colaborez cu colegi mei şi îi asigur că o să fac asta în continuare indiferent de poziţia pe care o voi ocupa”, a completat Gorghiu.

Alina Gorghiu a afirmat că sunt şi alţi lideri din conducerea partidului care îşi asumă aceeaşi atitudine.

Citeste si   Ludovic Orban anunță un program în valoare de 6 miliarde de euro pentru modernizarea rețelelor de transport a energiei termice - Ce acuzații îi aduce Gabrielei Firea

Gorghiu a mai spus că la ora 18:00 se va întâlni cu primele 20 de filiale care au rezultate peste media naţională pentru ca, marţi, la ora 12:00, BPN PNL să se reunească la Palatul Parlamentului.

“Le voi propune colegilor mei şi în această seară şi mâine în BPN să convocăm rapid Convenţia Naţională a partidului, forul care organizează organizează alegerile în PNL, sper să se poată la jumătatea lunii februarie (…) În mod cert este nevoie să se stabilească o nouă conducere a partidului, legitimă”, a mai spus Gorghiu.

BPN PNL va decide cine şi în ce formulă se asigura interimatul conducerii partidului.

Alina Gorghiu a spus că pe final de mandat obiectivul său este solidaritatea PNL.

 “Daţi-mi voie să mulţumesc din nou electoratului de dreapta din România care ne-a acordat încrederea şi voturile. Cred în continuare că oferta PNL în ceea ce priveşte lista de candidaţi şi programul de guvernare a fost una bună, însă, votul covârşitor s-a dus către PSD. Daţi-mi voie să recunosc victoria PSD. Au un program de guvernare care presupune multe promisiuni, pe care PNL din opoziţie îl va duce la îndeplinire”,a spus preşedintele demisionar al PNL.

Gorghiu şi-a exprimat convingerea că PNL va depăşi “acest şoc electoral”.

Citeste si   Cu cine s-ar alia PNL după alegeri pentru formarea unei majorități parlamentare. Anunțul lui Ludovic Orban

Alina Gorghiu a scris şi o postare pe Facebook, în care îşi anunţă demisia şi recunoaşte victoria PSD.

”Doresc, în primul rând, să mulţumesc, încă o dată electoratului de dreapta pentru voturile pe care ni le-a acordat. Cred în continuare că oferta electorală a PNL a fost una bună, atât în ceea ce priveşte candidaturile, cât şi în privinţa programului electoral.

Cu toate acestea votul a fost covârşitor Pentru PSD. Le recunoaştem victoria. Au un program de guvernare pe care trebuie să şi-l pună in aplicare. Le urez să aibă capacitatea să-şi indeplinească toate promisiunile. Noi vom face opoziţie şi ne vom asigura că viitorul guvern îşi va respecta promisiunile pentru care a fost votat.

Am avut o discuţie cu liderii partidului şi i-am informat că nu există alt gest decât depunerea mandatului meu de Preşedinte. A fost o onoare pentru mine să fiu liderul acestui partid, doi ani de zile. Vă asigur că e un partid puternic care va trece cu bine peste acest nedorit rezultat. De altfel, şi alţi lideri din conducerea partidului îşi asumă demisia.
Astăzi după-amiază voi avea o întâlnire cu Preşedinţii de filiale, iar mâine am convocat Biroul Politic Naţional.

Le voi propune colegilor mei convocarea Convenţiei pentru a stabili cât mai repede noua conducere. Convenţia trebuie să ofere un nou start, stabilitate şi coerenţă actului politic din interiorul partidului nostru. Putem să o organizăm la începutul lunii februrarie.

Mâine în cadrul BPN se va decide formula de interimat.

Obiectivul este ca PNL să rămână solidar şi să devină o opoziţie puternică la PSD pentru că ştim cu toţii cum se comportă PSD la guvernare. Pentru asta, este însă nevoie de o conducere legitim aleasă şi de performanţă electorală”, a notat Gorghiu pe Facebook.

Citeste si   Liderul USR Dan Barna are COVID-19, Anunțul a fost făcut pe Facebook


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ