Share

Soarta ministrului Justiției, Florin Iordache, va fi decisă peste două zile, timp în care se discută Bugetul și moțiunea de cenzură, a afirmat luni prim-ministrul Sorin Grindeanu. 

„În următoarele două zile nu există varianta înlocuirii ministrului, dar după aceea s-ar putea să fie înlocuit tot Guvernul dacă trece moțiunea de cenzură. Este normal ca Iordache să rămână la dezbaterea moțiunii, urmând ca joi să iau decizia. Mi se pare normal ca lucrând la Buget, Iordache să stea inclusiv mâine pentru vot. Mi se pare normal să stea inclusiv la moțiunea de cenzură, fiind unul dintre actorii ultimilor săptămâni”, a declarat Grindeanu.

Citeste si   FOTO EXCLUSIV Marcel Ciolacu, FĂRĂ REGULI pe timp de epidemie. Liderul PSD, surprins alături de 10 persoane la o masă, într-un restaurant

La ministerul Justiției este o situatie aparte, a subliniat premierul, întrucât posturile de secretar de stat sunt libere,  dacă ministrul ar pleca din funcție, s-ar vacanta aproape toate funcțiile de conducere din minister.

De ieri au început să circule în spațiul public și două nume luate în vedere pentru postul de ministru al Justiței: Șerban Nicolae, președintele Comisiei Juridice din Senat și Eugen Nicolicea, șeful Comisiei Juridice de la Camera Deputaților.

Citeste si   A început cursa desemnării premierului României. Toate partidele au pretenții la prima funcție din viitorul Guvern

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ