După soluţionarea contestaţiilor, încă 11 profesori ieşeni au depăşit pragul mediei 8 şi au promovat examenul de DEFINITIVAT susţinut în data de 18 iulie

Astfel, un total de 328 de cadre didactice, reprezentând 79,42% din totalul de 413 candidaţi din judeţul Iaşi care au avut lucrări transmise spre evaluare, au obţinut definitivarea în învăţământ. La nivelul ţării, procentajul final de promovare este de 79,59% faţă de 75,75% iniţial, ceea ce plasează judeţul nostru în zona de promovare a mediei naţionale.

Citeste si   Compania Iulius Mall Cluj a donat Spitalului de Copii IAȘI suma de 96.000 LEI pentru achiziționarea de ECHIPAMENTE

Disciplinele cu cei mai mulţi candidaţi în cadrul examenului au fost Învăţământul preşcolar (104 de candidaţi), Învăţământul primar (80 candidaţi), Educaţia fizică (44 candidaţi), Limba şi literatura română (30 candidaţi) şi Psihopedagogia specială (27 candidaţi). Între disciplinele cu rate de promovare de peste 90% se numără Învăţământul preşcolar, Biologia, Matematica, Psihopedagogia specială şi Religia ortodoxă.

Citeste si   197 de persoane au DECEDAT în România până în acest moment din cauza COVID -19

Cadrele didactice care au obținut dreptul de practică în învățământ în urma promovorarii acestui examen vor beneficia în continuare de consiliere și monitorizare din partea profesorilor metodiști și a inspectorilor de specialitate, având, în același timp, posibilitatea de a beneficia de  oportunități importante de dezvoltare profesională: înscrierea la gradele didactice, participarea la activitățile comisiilor metodice de la nivelul unităților de învățământ, ale cercurilor metodice, înscrierea la programele de formare oferite de Casa Corpului Didactic Iași, la atelierele de lucru organizate de I.S.J. Iași în vederea promovării importanței dezvoltării profesionale în carieră didactică.

Citeste si   203 persoane au DECEDAT în România până în acest moment din cauza COVID -19

LĂSAȚI UN MESAJ