Share

Cu o vechime de 26 de ani în piață, soții Dumitru și Liliana STRUNGARIU au reușit performanțe economice de-a dreptul impresionante

Dumitru Strungariu administratorul societății STRUNGARIU & CO RIGAMS L M a discutat pe larg cu reporterii Ziarului “Buna Dimineata Iași”. Pe parcursul discuției, Strungariu a reușit cu dibăcie să ocolească subiectul licitațiilor publice pe care le câștigă într-un ritm susținut!

Deși întrebările ziarului s-au referit la secretele succesului în relația cu statul, administratorul a preferat să se refere pe parcursul discuției la natura probelemelor cu care societatea pe care o conduce se confruntă.

STRUNGARIU & CO RIGAMS L M are un areal de activitate extrem de variat, motiv pentru care recrutrea forței de muncă reprezintă una dintre principalele provocări.

Printre activitățile economice desfășurate de soții Strungariu se numără: 

  • Comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse nealimentare
  • Comert cu ridicata al fructelor si legumelor
  • Comert cu amanuntul al carnii si al produselor din carne, in magazine specializate
  • Fabricarea altor articole de imbracaminte si accesorii n.c.a.
  • Fabricarea sapunurilor, detergentilor si a produselor de intretinere
  • Comert cu ridicata al produselor chimice
  • Cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase si a plantelor producatoare de seminte oleaginoase etc

Am realizat această trecere în revistă a acestor câteva activități pentru că în continuare vom prezenta varietatea licitațiilor câștigate de STRUNGARIU & CO RIGAMS. Firma a avut în 2016 o cifră de afaceri în valoare de 10.599.584 lei realizată cu 26 de angajați.

În firmă sunt asociați cu câte 50% STRUNGARIU LILIANA și STRUNGARIU DUMITRU.

Citeste si   Imagini ireale, în timpul examenului auto: candidatul conduce, polițistul doarme

 

Potrivit licitatiapublica.ro , cea mai recentă licitație câștigată de către soții Strungariu este la SPITAL CLINIC DE BOLI INFECTIOASE IASI. Ieri, 20 iunie, conducerea spitalului de infecțioase a achiziționat de la STRUNGARIU & CO RIGAMS, produse chimice în valoare de 1940 lei.

Printre clienții de bază ai firmei STRUNGARIU & CO RIGAMS s-au numărat: Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi, Universitatea de Medicină și Farmacie Iași, Spitalul Clinic de Psihiatrie Socola din Iași, SERVICII PUBLICE IASI SA etc.

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi

În relația cu această instituție, soții Strungariu au înregistrat beneficii considerabile care au decurs din contracte extrem de bănoase. Spre exemplu în 2016, firma pe care o conduc a câștigat mai multe contracte la DGASPC Iași.

În noiembrie 2016, Strungariu a furnizat pentru DGASPC PRODUSE DE INGRIJIRE PERSONALA în valoare de 36000 lei, iar în septembrie au vândut la aceeași instituție produse de curatat si de lustruit în valoare de 67,175.5 RON.

Lovitura de grație a fost însă în iunie 2016 când au furnizat DGASPC-ului ZAHAR SI PRODUSE ZAHAROASE, BAUTURI FARA ALCOOL, CONDIMENTE, CEAI și MASLINE în valoare de 1.063.898 fără TVA.

În mai 2016, au mai prins un contract la DGSAPC Iași pentru FURNIZARE PESTE PREPARAT SI PESTE CONGELAT în valoare de 347.613 lei fără TVA și FRUCTE de 194,996 lei.

Încă o lovitură de maestru la DGASPC IAȘI: Furnizare produse fainoase în valoare de 1.012.382 lei fără TVA.

Mai 2016:  FURNIZARE OUA, ULEIURI RAFINATE, MARGARINA OREZ pentru aceeași unitate de stat în valoare de 423.000 lei fără TVA.

Citeste si   ITINERAR prin religiile lumii. O nouă RESURSĂ EDUCAȚIONALĂ realizată de ISJ IAȘI

Și lista prieteniei la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi este lungă!

Relațiile bune au condus la semnarea câtorva contracte și cu Direcția Creșe din Iași care a făcut Achizitii diverse de produse alimentare de la STRUNGARIU & CO RIGAMS în valoare de aproape 300.000 lei în februarie 2016.

O gamă foarte variată de produse pentru UMF Iași

Pentru UNIVERSITATEA DE MEDICINA SI FARMACIE “GR.T.POPA” IASI firma soților Strungariu este un fel de MALL. Conducerea universității de medicină din Iași găsește absolut orice la această firmă multilateral dezvoltată: de la produse de curățene în valori mari 69,652.33 RON în 2012, până la Placaj fag multistrat, șuruburi și piulițe, lacuri și vopseluri etc.

Pentru Spitalul de Psihiatrie Socola din Iași, STRUNGARIU & CO funcționează pe post de piață agroalimentară engros

Iată câteva exemple: MARGARINA 500 GR (288.00 buc) , GRIS (40.00 kg), MALAI ( FAINA DE PORUMB ) (50.00 kg), MAZARE CONGELATA (300.00 kg), ULEI, OTET în cantități mari și toate doar în decembrie 2017.

Și acestea sunt doar o parte din activitățile economice ale acestei firme. La acestea se adaugă vânzări de produse textile către căminele de bătrâni și primăriile din județ.

Familia Strungariu mai deține încă o firmă TRICOM ROYAL SRL. Aceasta, în privința contractelor cu statul, a obținut contracte exclusiv cu UMF Iași.

Concluzie

Așa cum Ziarul “Buna Dimineata Iași” v-a obișnuit deja în ultimele săptămâni, cazul soților Strungariu nu reprezintă decât încă un exemplu de intermediere în raport cu instituțiile statului. Raporturi de intermediere care însă generează profituri uriașe pentru cei care le practică. În speța prezentată astăzi, conform datelor furnizate de Registrul Comerțului, firma STRUNGARIU & CO a generat în 2016 un profit de 2.427.476 RON.

Citeste si   BULETIN INFORMATIV – 22.09.2020

Tot în 2016, această firmă a prins 1117 contracte cu statul, în valoare totală, atenție… de 17.542.393 RON.

Până la sfârșitul acestui an vom continua să vă prezentăm date similare în încercarea de a realiza un “portofoliu” al acestor firme ieșene abonate la contractele cu statul. Din 2019, vom încerca să aflăm detalii suplimentare cu privire la succesul acestor firme. Trebuie să recunoaștem că este foarte interesant modul în care aceste licitații sunt pregătite și cum, de fiecare dată, câștigătorii sunt … invariabil aceeași.

Mesajul redacției Ziarului “Buna Dimineata Iași”

Dacă aveți un posibil răspuns sau poate un indiciu pentru reporterii de anchetă ai ziarului nostru ne puteți scrie pe adresa office@bunadimineataiasi.ro! Doar cu ajutorul dvs vom putea să STOPĂM acest furt generalizat din bugetele publice! Orice indiciu poate conduce la finalizarea unei anchete. Fiecare anchetă jurnalistică poate conduce la declanșarea unei anchete judiciare și pe cale de consecință la punerea sub acuzare a celor care delapidează bugetele statutului și care implicit ne fură pe fiecare dintre noi! Ziarul “Buna Dimineata Iași” își asumă protejarea deplină a confidențialității surselor care ajută la realizarea acestor anchete.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ