Share

Ambasada SUA la Chișinău face trimitere la concluziile misiunii de observatori ai OSCE și califică alegerile prezidențiale din 30 octombrie și 13 noiembrie 2016 drept competitive, cu respectarea libertăților fundamentale.

Totodată, Ambasada SUA susține că guvernul american este disponibil să colaboreze cu autoritățile din Republica Moldova.

„Conform concluziilor preliminare ale misiunii de observatori OSCE/ODIHR, alegerile au fost competitive, cu respectarea libertăților fundamentale.

Noi înțelegem că există acuzații de nereguli. Procesul electoral se va încheia odată ce Curtea Constituțională va valida rezultatul final.

Guvernul SUA se angajează să colaboreze cu autoritățile Republicii Moldova în susținerea unei guvernări eficiente și responsabile pentru poporul Moldovei. Așteptăm să conlucrăm cu președintele ales în această privință”, este mesajul emis de către Ambasada SUA la Chișinău.

Citeste si   Adunarea Generală a ONU a adoptat, prin consens, rezoluţia Cooperarea dintre ONU şi OCEMN, introdusă de România

Președintele României, Klaus Iohannis, a luat act de votul exprimat de cetățenii Republicii Moldova pe 14 noiembrie.

Iohannis a declarat că este necesar ca noul preşedinte să îndeplinească cu înţelepciune şi echilibru mandatul său, având în vedere responsabilitatea deosebită care revine acestuia în respectarea întocmai a atribuţiilor constituţionale ale funcţiei de şef al statului.

Citeste si   Adunarea Generală a ONU a adoptat, prin consens, rezoluţia Cooperarea dintre ONU şi OCEMN, introdusă de România

Iohannis a reafirmat sprijinul ferm al României pentru traseul european al Republicii Moldova şi a evidențiat susținerea României pentru dezvoltarea pe mai departe a Parteneriatului Strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova şi pentru continuarea proiectelor de cooperare bilaterale cu Guvernul şi autorităţile locale ale Republicii Moldova, în acord cu așteptările cetățenilor săi.

Citeste si   Adunarea Generală a ONU a adoptat, prin consens, rezoluţia Cooperarea dintre ONU şi OCEMN, introdusă de România

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, l-a felicitat pe Igor Dodon cu ocazia victoriei la alegerile prezidențiale a doua zi după scrutin, 

Putin şi-a exprimat dorința pentru un dialog constructiv și, de asemenea, pentru activitatea comună privind dezvoltarea relațiilor moldo-ruse în conformitate cu Acordul de prietenie și colaborare, semnat acum 15 ani.

Mai multe pe: deschide.md


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ