Share

Mihai Chirica: Franța a fost statul care ne-a sprijinit cel mai mult de-a lungul istoriei noastre

Ambasadorul Franței Michèle Ramis a venit în Iași pentru prima oară în mod oficial. În cadrul unui moment deosebit, Excelența Sa, Michèle Ramis a depus o coroană de flori la statuia generalului Berthelot situată în spatele Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iași.

Împreună cu primarul Mihai Chirica, ambasadorul Franței a participat la deschiderea oficială a simpozionului internațional „Monumentul – tradiție și viitor”.

 

Porțile deschise pentru colaborare economică cu Franța se deschid din ce în ce mai mult

„E o vizită care onorează în primul rând și datorită faptului că Excelența Sa, doamna Ambasador este la prima vizită pe care o face oficial în Municipiul Iași. Cu Franța avem o relație istorică. Franța a fost statul care ne-a sprijinit cel mai mult de-a lungul istoriei noastre. Din punct de vedere economic, cred că suntem favorizați  de prezența unor firme puternice”, a spus primarul Mihai Chirica.

Ambasadorul Frantei a fost primit într-un mod călduros de către oficialitățile Municipiului Iași

„Am venit la Iași după puțin timp ce am fost numit în funcția de ambasador a Frantei. Iașul este important pentru noi la 3 niveluri. Avem relații culturale, istorice foarte importante.

Avem un o relație francofonă, sunt mulți studenți francezi la Facultatea de Medicină și Farmacie și avem un institut francez care asigură aici promovarea culturii cu sprijinul autorităților locale.

Avem și firme franceze care funcționează deja aici și care au o prezență foarte bună în Iași, a declarat Michèle Ramis, Ambasadorul Franței.

 

Mihai Chirica: Rămânem deschiși pentru orice colaborare

„Pentru noi, Iașul este un pol foarte important de prezență economică, politică și culturală și sperăm ca Iașul să fie foarte bine reprezentat în cadrul sezonului cultural franco-român care va avea loc în perioada 2018-2019”, a mai precizat Michèle Ramis, Ambasadorul Franței.

Ambasadorul a mărturisit că va recomanda investitorilor francezi să vină la Iași, deoarece Camera de Comerț Franco-Română va organiza un eveniment la Iași și există potențial și atractivitate.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ