ambasadorul chinei in iasi

O nouă modalitate de dezvoltare a județului Iași

Astăzi, la Consiliul Județean, vizita Excelenței Sale Jiang Yu, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, prilej cu care au fost discutate oportunități de afaceri și investiții în județ.

În cadrul întrevederii s-a vorbit şi despre deschiderea unei fabrici de construcție de autobuze electrice la Industrial Park Miroslava, a unei zone Cargo la aeroport, precum și despre investiții în infrastructura rutieră. În cadrul întâlnirii, Excelența sa Jiang Yu și-a arătat interesul pentru viitoare parteneriate de afaceri între România și China, dar mai ales pentru posibilitatea atragerii de investiții şi finanțări în județul Iași.

Perspective încurajatoare pe relația româno-chineză! Un interviu cu Romică ICHIM, președintele executiv al Casei Româno-Chineză, IAȘI.

Noi oportunițăți pentru județul Iași

Au fost discutate domenii comune de interes ce ar putea duce la investiții din partea chineză în zona Cargo a Aeroportului Iași și în Parcul Industrial al județului, prin înființarea aici a unei linii de producție de autobuze electrice. Suntem deschiși la dezvoltarea unor relații comerciale între cele două părți care pot aduce beneficii atât ieșenilor, cât și mediului de afaceri din China. Au mai fost aduse în discuție colaborări în domeniul turismului, educației și culturii. Între județul Iași și Republica Populară Chineză există relații de prietenie vechi, județul fiind înfrățit cu trei regiuni chineze.

Am venit să consolidăm relația bilaterală prin colaborările la nivel local, în domeniul economic-comercial de investiții și al infrastructurii de transport. Parcul industrial din județ este de interes pentru afaceriștii noștri și dorim să intensificăm dialogul pe acest subiect, să identificăm posibilitățile de colaborare dintre cele două părți”, a spus Excelența Sa Jiang Yu, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România.

LĂSAȚI UN MESAJ