Share

Compania românească Transgaz a anunțat în aprilie 2019 că a semnat toate contractele necesare realizării conductei Ungheni-Chișinău, iar lucrările vor începe în luna mai 2019

Ambasadorul României, despre când va funcționa gazoductul Iași-Ungheni Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, afirmă că partea română este ferm hotărâtă să-și exercite angajamentele asumate prin semnarea contractelor privind construcția conductei de gaz Iași-Ungheni

Întrebat de ce întârzie gazoductul Iași-Ungheni, Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a răspuns: „V-aș sfătui să faceți o emisiune separată pe acest subiect cu responsabilii de aceste chestiuni.

Citeste si   Județul IAȘI grav lovit de SECETĂ! Cele mai AFECTATE sunt culturile de CEREALE

În evoluția acestui proiect pornești de la necesitatea lui strategică, cu care absolut toate părțile sunt de acord.

Acest proiect asigură acea securitate energetică, atât de necesară Republicii Moldova, în special în situații de criză.

Am fost recent la București, știu că au fost semnate contractele și vor începe lucrările simultan pe toate cele șapte tronsoane. (…) Odată ce ai construit această țeavă este important ca ea să aibă gaz și consumator final”.

Citeste si   Finanțare RECORD pentru UMF Iași: Proiect de 11 MILIOANE de EURO pentru SCREENING, DIAGNOSTIC și TRATAMENT pentru persoanele infectate cu virusurile HEPATICE B, C și D

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, susține că până în anul 2020 va fi finalizată construcția gazoductului Iași-Ungheni.

„Problema e că gazoductul Iaşi-Ungheni nu poate să fie ca sursă alternativă pentru Republica Moldova. El trebuie să ajungă la Chişinău.

Trebuie gazoduct magistral până la Chişinău. A doua problemă: trebuie staţie de compresie în România, care costă 10 milioane de euro.

Pentru că altfel nu poţi să pompezi gazul până la Chişinău. Această staţie încă nu a început să fie construită. Aşa că gaz, în timpul apropiat, prin acest gazoduct n-o să vedem”, a spus Dodon.

Citeste si   Haltere: Corupţia a fost prezentă "la cel mai înalt nivel" la IHF, dezvăluie raportul McLaren

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ