Share

 

Ambasadorul SUA la București consideră că prin rezultatul de la alegerile locale, românii continuă să se elibereze de moștenirea comunismului prin respingerea baronilor roșii, făcând aluzie la social-democrați.

„Poporul român continuă să se elibereze din cătușele moștenirii corupte lăsate în urmă de regimul comunist. În urmă cu doar două săptămâni, am fost martorii unui proces electoral care a continuat să pună distanță între națiune și „baronii-tâlhari” roșii care au manipulat legea pentru a-și umple buzunarele, în detrimentul poporului român, pe care au fost aleși să îl deservească. România continuă să ia măsurile necesare pentru a atrage investițiile străine care îi sunt necesare pentru a-și revendica locul care îi revine de drept în fruntea unei Europe revigorate! Este foarte clar că România este deschisă negocierilor, dar nu este de vânzare!”, a afirmat diplomatul american.

Citeste si   Clotilde Armand a preluat oficial mandatul de Primar al Sectorului 1. Ce promite

Zuckerman se află la Washington împreună cu miniștrii Apărării și Economiei, Nicolae Ciucă, respectiv Virgil Popescu, care au început, în această săptămână, o vizită oficială în Statele Unite.

Ambasadorul SUA la București mai spune că România a gestionat epidemia de coronavirus pentru protejarea românilor și laudă autoritățile române, amintind de Armata română, pentru implicarea în criza sanitară din lume prin trimiterea de echipaje medicale și ajutoare în țările vecine.

„România a căzut pradă virusului COVID-19. Până la acest moment, majoritatea dintre noi cunoaștem pe cineva care s-a luptat să învingă acest virus, sau chiar am pierdut pe cineva drag din cauza bolii. Dacă sunteți în această situație, vă transmit sincere condoleanțe! Nu îi vom uita pe cei care nu mai sunt și nici nu vom uita lecțiile pe care le-am învățat! Țările noastre vor ieși din această situație afectate, dar mai puternice!

Citeste si   Se vor în PARLAMENT! USR-PLUS Iași a intrat în zodia oportunismului POLITIC: lista candidaților la alegerile PARLAMENTARE este dominată de NECUNOSCUȚI

România a gestionat criza generată de acest virus cu rigurozitate și cu hotărârea fermă de a-și proteja cetățenii, câștigându-și astfel respectul Statelor Unite și al altor aliați din lume. A trimis ajutoare și personal medical în țările vecine și în Statele Unite – vă mulțumesc! Armata română a fost în fruntea coordonării eforturilor acestei națiuni, prin crearea și furnizarea de tărgi și aparate de ventilare și dând dovadă de spirit de conducere. Lumea întreagă a văzut o națiune care luptă să își salveze cetățenii și în același timp își asumă locul care îi revine de drept, de lider în regiune și de forță care va contribui la conturarea lumii moderne, renăscute, în care trăim. Orice țară ar fi mândră să se numească prieten și aliat al României, cu siguranță Statele Unite se mândresc cu acest lucru!”, a mai spus Adrian Zuckerman, în mesajul transmis la Forumul Aspen de la București.

Citeste si   Au fost emise ORDINELE de constatare a ÎNDEPLINIRII condițiilor LEGALE de constituire a CJ Iași și CL Iași

Mesajul a fost postat și pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA la București.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ