Share

Cadrele medicale își reiau activitățile profesionale anterioare

În cadrul unei conferințe de presă, directorul medical, dr. Valeriu Gavrilovici și managerul Anatolii Buzdugan au anunțat reluarea serviciilor medicale în cadrul Ambulatoriului de la Spitalul Județean Suceava.

”Astăzi (30.06.2020) este ultima zi de activitate a actualei echipe manageriale interimare a Spitalului de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. Vom reveni de mâine la funcțiile ocupate anterior pe secția de Chirurgie si Neurochirurgie.

Vom relua activitatea profesională medicală în momentul în care spitalul va interna pacienți nonCovid, lucru care se întâmplă de fapt din luna iunie (a.c) și în momentul în care se va redeschide ambulatoriul de specialitate”, a declarat managerul Anatolii Buzdugan.

Activitățile Spitalului Județean Suceava pe termen scurt

Detaliile în ceea ce privește organizarea programului de lucru și turele de gardă au fost stabilite deja și au fost pregătite toate triajele epidemiologice specifice internării pacienților care nu prezintă simptome de coronavirus.

”Ne-am propus redeschiderea ambulatoriului începând cu data de 1 iulie (a.c), am

actualizat numărul de telefon pe site-ul Spitalului și tot pe site avem afișate formulare epidemiologice pe care pacienții trebuie să le completeze pentru a scurta la maxim triajul ce trebuie făcut la admisia în ambulatoriu.

Tot începând de maine (1 iulie a.c) am solicitat DSP-ului avizarea redeschiderii etajului 8, fosta secție de diabet să devină sector medical nonCovid care să se adauge celui deja funcțional la etajul 6 și 7. Schițele cu turele de personal sunt deja făcute.” a declarat directorul Valeriu Gavrilovici.

Pentru a proteja integritatea fizică a pacienților, cum este cazul celor bolnavi de diabet, Spitalul va avea secții care vor continua să lucreze în regim de telemedicină. Totodată se așteaptă trecerea stării de alertă pentru a se putea organiza concursuri în vederea ocupării posturilor vacante din Spital.

”Sunt asigurate 2 ture, pe timpul zilei și pe timpul nopții, uneori și în week-end și sperăm ca în luna septembrie să fim o echipă completă” a declarat directorul Valeriu Gavrilovici.

La momentul actual în Spitalul Județean Suceava se află 113 pacienți infectați cu COVID-19, iar în ultimele săptămâni numărul de cazuri au fost mai puține fată de perioada anterioară.

 


Share
Citeste si   Vezi care este situatia epidemiologica la SUCEAVA, 3552 persoane VINDECATE
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ