Share

Institutul Regional de Oncologie Iași a depus un proiect de reabilitare și modernizare a Ambulatoriului Integrat, prin POR 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale. Scopul proiectului este de a crește gradul de accesibilitate la serviciile de sănătate, în special pentru zonele sărace și izolate.

Valoarea proiectului este de 9,8 milioane lei, suprafață construită va fi de 540 de mp, unde vor activa 8 cadre medicale. Spațiul pentru tratamentul medical va fi dotat pentru a susține 26 de pacienți în același timp. Durata de execuție a proiectului este de 9 luni, de la momentul începerii lucrărilor. De asemenea, ambulatoriul va fi dotat cu 51 de tipuri de echipamente medicale și administrative diferite.

Citeste si   Top 8 avantaje ale CUMPĂRATULUI de produse electronice ONLINE

În momentul de față, ambulatoriul poate susține intervenția pentru 30 de pacienți, iar când proiectul va fi gata, numărul aproape se va dubla. De asemenea, numărul cabinetelor medicale se va ridica la 8.

Unul dintre motivele investiției este faptul că numărul pacienților a crescut foarte mult în ultimii ani, iar spațiul a devenit insuficient pentru tratarea corectă a fiecăruia în parte. De aceea, s-a impus găsirea unei soluții de extinere, astfel încât să nu se mai producă aglomerații și disconfort fizic.

Institutul Regional de Oncologie Iași a creat un parteneriat împreună cu Consiliul Județean, în vederea implementării rapide și eficace a proiectului “Creșterea calității serviciilor medicale de specialitate prin extindere, modernizare și dotare Ambulatoriu Integrat în incinta I.R.O. Iași”.

„Conform Ghidului de finanțare, IRO Iași nu putea accesa fonduri pe POR 2014-2020 decât în parteneriat cu un Unitate Administrativ-Teritorială. Având în vedere expertiza C.J. Iași în atragerea și implementarea/managementul proiectelor,  pentru a crește calitatea serviciilor medicale oncologice acordate în regim ambulatoriu prin  accesul Institutului Regional de Oncologie Iași la fondurile nerambursabile din Programele Operaționale Regionale a unităților sanitare de importanță regională și națională, am solicitat și am obținut sprijinul Consiliului Județean Iași în vederea încheierii unui PARTENERIAT pentru a depune proiectul.

Noi am încercat să demarăm proiectul de mai demult, însă nu înteleg de ce nu a avut popularitate. Am demarat deja procedura de achiziție lucrări de proiectare și construire spațiu și, în paralel, specialiștii lucrează la caietele de sarcini pentru demararea procedurilor de achiziții dotări medicale și nemedicale.

Proiectul înseamnă o extindere a spatiilor medicale destinate serviciilor oncologice acordate pacienților în ambulatoriu, un număr mai mare cu 26 a fotoliilor de tratament, un aparat nou care ne lipsea (osteodensitometru), echipamente specifice pentru laboratorul de endoscopie digestivă inferioară și superioară”, a declarat managerul IRO Iași, Mirela GROSU.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ