Share

Mii de oameni – peste 20.000 potrivit unor estimări – au fost evacuaţi duminică din centre comerciale, cinematografe, teatre, muzee şi hoteluri din Moscova după primirea unor ameninţări cu bombă care s-au dovedit a fi false, au informat media locale, care citau serviciile de urgenţă din capitala Rusiei, transmit EFE şi Reuters.

Între edificiile evacuate se numără legendarul Teatru Bolşoi, centrul comercial GUM din Piaţa Roşie, hotelurile Naţional şi Metropol, toate aflate la câţiva metri de Kremlin.

Citeste si   #alegeriSUA Biden îl conduce pe Trump la nivel naţional, dar competiţia e mai strânsă în state cheie

Potrivit Agerpres, apelurile anonime care avertizau cu privire la existenţa unor bombe au afectat cel puţin alte 10 centre comerciale şi mai multe săli de cinema, atât în centrul, cât şi la periferia Moscovei.

Din 11 septembrie, în Rusia s-a produs un val de alerte false cu bombă pe care Kremlinul l-a calificat drept „terorism telefonic”. De la acea dată şi până în prezent, aproape 1,4 milioane de persoane au trebuit să fie evacuate în 170 de oraşe din Rusia.

Citeste si   #alegeriSUA: Statul New York va verifica vaccinurile validate de administraţia Trump

Directorul Serviciului Federal de Securitate (FSB, fostul KGB), Aleksandr Bortnikov, a declarat recent că ameninţările false cu bombă sunt “opera” a patru ruşi care trăiesc în afara ţării. “Le-am stabilit identitatea. Nu a fost uşor. Este vorba despre cetăţeni ruşi. Pot spune aceasta cu toată certitudinea. Sunt patru persoane aflate în străinătate”, a declarat Bortnikov presei, adăugând că cei patru au mai mulţi complici şi în Rusia.

Citeste si   România are mai mulţi farmacişti decât Germania, dar mult mai puţini fizioterapeuţi

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ