Share

Senatul a adoptat proiectul legii vaccinării

Inițiat de Guvern, proiectul instituie obligația vaccinarii copiilor. Vor fi utilizate vaccinurile prevăzute în Calendarul Național de Vaccinare, precum și cu cele administrate în situații epidemiologice speciale întregii populații sau unor grupuri de populație

Potrivit legii, la data înscrierii într-o colectivitate, instituția are obligația de a solicita prezentarea unei adeverințe, emisă de către medicul de familie care are în evidența sa persoana respectivă, care să ateste efectuarea, respectiv neefectuarea vaccinarilor obligatorii.

Citeste si   DRAMĂ pentru PORTALUL IEȘEAN al FCSB -ului! Tatăl său a DECEDAT
Care sunt categoriile de vaccinări obligatorii

Vaccinările cuprinse în Calendarul Național de vaccinare pentru copii, vaccinările impuse de situații epidemiologice care implică vaccinarea ca măsură de intervenție în vederea limitării bolilor care pot fi prevenite prin vaccinare.

Alt tip de vaccinări sunt pentru personalul medico-sanitar din unitățile sanitare publice și private; vaccinările pentru alt personal din unitățile publice și private care prin natura atribuțiilor sunt expuse suplimentar la boli infecțioase sau pot reprezenta surse de infecție care ar putea pune în pericol sănătatea publică, stabilite prin hotărâre de guvern.

Citeste si   Compania VEOLIA dă bir cu FUGIȚII! Pierderile SEMNIFICATIVE sunt principala PROBLEMĂ

Proiectul presuspune și sancționarea cu amenzi ce ajung până la 10.000 pentru furnizorii de servicii medicale, personalul medico-sanitar, medicii, medicii de familie care nu își îndeplinesc obligațiile prevăzute în lege, dar și pentru părinți și celelalte persoane responsabile de creșterea și educarea copilului.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ