Share

În luna septembrie, inspectorii ieșeni au întocmit 40 procese verbale de contravenţie, cu amenzi în sumă de 36.000 de lei, în urma controalelor efectuate.

Lipsa autorizaţiilor de funcționare sau nerespectarea obiectului de activitate autorizat au reprezentat contravenţii sancţionate cu 10 amenzi în valoare totală de 14.700 de lei. Alte 14 amenzi în sumă de 7.000 de lei au fost acordate pentru expunerea mărfurilor în afara spațiilor de vânzare, iar 5 amenzi în sumă de 4.700 de lei au fost primite de către cei care nu au putut prezenta un contract pentru amplasarea unor terase sezoniere.

Asociaţiile de proprietari nu au respectat somaţiile de salubrizare a spaţiilor verzi 

Asociaţiile de proprietari care nu au respectat somaţiile de salubrizare a spaţiilor verzi administrate au fost sancţionate cu 5 amenzi în sumă de 3.600 de lei, iar o amendă de 2.500 de lei a fost aplicată pentru nepredarea amplasamentului la parametrii inițiali după efectuarea unei lucrări la rețeaua de gaz de pe str. Petre Ţuţea.

Inspectorii Primăriei au mai aplicat o amendă de 1.000 de lei pentru lipsa contractului de folosință a terenului, o amendă de 1.000 de lei pentru nerespectarea obligației de refacere a domeniului public după o intervenție la rețeaua publică de termoficare.

Pe lângă amenzile aplicate, inspectorii municipalităţii ieşene au emis 18 somaţii, 9 dintre acestea vizând ridicarea unor autovehicule avariate, abandonate pe domeniul public, alte 8 privind salubrizarea unor terenuri.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ