Share

Pentru Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, luna mai a fost marcată de două evenimente științifice de excepție în domeniul securității și sănătății în muncă:

Al VI – lea Workshop Internațional pentru Igienă Ocupațională și Protecția Mediului;

A treia Conferință Internațională pentru Securitate și Sănătate în Muncă IS-SSM 2017.

Desfășurat în perioada 8-16 mai 2017, workshop-ul s-a bucurat de o participare exemplară din partea studenților de la specializările Ingineria Securității în Industrie (Facultatea de Știința și Ingineria Materialelor) și Managementul Mediului (Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului).

Problemele teoretice și aplicative ale întrunirilor de lucru au fost susținute de specialiști de prestigiu veniți din Colorado (SUA), Cinthya Elwood (AIHA secțiunea Rocky Mountain) și Bevin Luna (Universitatea de Stat din Colorado).

Citeste si   132 de CLASE din județul IAȘI au suspendat a cursurilor ȘCOLARE organizate în MODALITATEA ”faţă în faţă"

Programul celor zece zile dedicate evenimentului, a inclus prezentarea unor noi considerente în domeniul evaluării riscurilor profesionale, dar și deplasări la patru agenți economici din municipiul Iași pentru a deprinde experiența practică necesară viitorului evaluator de risc în securitate în securitate și sănătate în muncă.

La final, fiecare student  a primit din partea lectorilor, „Diploma de participare”, ca recunoaștere a dorinței personale de îmbunătățire a performanțelor științifice în domeniu.

A treia Conferință Internațională pentru Securitate și Sănătate în Muncă IS-SSM 2017, a avut loc în zilele de 17,18 și 19 mai a.c., ea reprezentând o continuare a tradiției științifice de specialitate în universitatea noastră.

Tema conferinței “Locuri de muncă sănătoase pentru toate vârstele” se încadrează în campania actuală a Agenției Europene pentru Securitate și Sănătate în Muncă (EU – OSHA).

Conferința a suscitat un larg interes științific evidențiat prin participarea reprezentanților a 24 de Inspectorate Teritoriale de Muncă și a Inspecției Muncii din București,  numeroși cercetători științifici din cele două Institute Naționale de Cercetare – Dezvoltare de profil: INCDPM „Alexandru Darabont” din București și INSEMEX din Petroșani, lucrători cu atribuții specifice din structura agenților economici, specialiști în domeniu, cadre didactice de la toate stadiile de pregătire universitară: studii de licență, master, doctorat.

Citeste si   USAMV Iași se pregătește pentru ACTIVITĂȚILE ”on-site” cu STUDENȚII care au fost ONLINE

Lucrările științifice prezentate în cadrul conferinței au avut un impact remarcabil asupra auditoriului (peste 150 de persoane), temele abordate devenind subiectele unor interesante discuții și generatoare ale unor concluzii de mare importanță practică.

Mulțumirile finale adresate de organizatori tuturor partenerilor, sponsorilor și participanților din țară și străinătate confirmă faptul că prin problematicile abordate, calitatea lucrărilor prezentate, schimburile de bune practici efectuate, discuțiile și concluziile formulate, cele două evenimente organizate  de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, reprezintă un nou succes științific  pentru societatea  academică, organismele guvernamentale cu atribuții în domeniu, cercetarea științifică și mediul economic național.

Citeste si   USAMV Iași se pregătește pentru ACTIVITĂȚILE ”on-site” cu STUDENȚII care au fost ONLINE

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ