Prețul pentru analiza apei de irigat, este de 155 de lei plus TVA .

Buletinul de analiză a apei oferă fermierilor informații complete despre calitatea apei pe care o folosesc. Sunt 32 de parametri luați în calcul, apar semnalați acei parametri cu pontențial de risc, iar, în plus, agricultorul primește un set de concluzii și recomandări referitor la modul în care trebuie să acționeze pentru a rezolva problemele de calitate a apei.

O apă cu caracteristici nepotrivite poate fi nocivă asupra plantelor de cultură și poate neutraliza efectul unor insecticide, erbicide, fungicide și chiar a unor îngrășăminte foliare, informează agrointel.ro.

Trebuie să cunoaștem calitățile apei pentru irigare pentru a putea proteja acțiunea substanțelor active din insecticide, erbicide, fungicide împotriva acțiunii distrugătoare a apei. Analizele pentru apa de irigat sunt importante și pentru protecția solului, mai ales pentru spațiile protejate pentru că o apă cu caracteristici nepotrivite poate să strice solul, în special în locurile în care administrezi foarte multă apă. Tot aceste analize ne ajută să protejăm foliajul și aspectul comercial al plantelor și al fructelor. De exemplu, o apă foarte calcaroasă lasă pete pe frunze, pe fructe (pe tomate, pe frunzele de salată, etc). De asemenea, analiza apei ne mai ajută la prevenirea arsurilor și a intoxicaților cu diverși ioni toxici așa cum sunt sodiul sau clorul. Chiar și nitratul, atunci când este prezent în anumite cantități, poate să fie toxic la nivel foliar”, a declarat Emilian Tudor, șeful laboratorului de Analiză a Solului Alchimex din cadrul companiei Alcedo.

Problemele apei se pot corecta prin analiza apei

O parte importantă din caracteristicile apei se pot corecta extrem de simplu. Acesta este motivul pentru analiza apei de irigat este foarte utilă.

O dată identificată problema putem lua o măsură rapidă și ieftină care îmbunătățește foarte mult eficiența tratamentului fitosanitar pe care urmează să-l aplicăm. Există pe piață diverse solutii care corectează caracteristicile apei și adjuvanți pentru tratamentele fitosanitare, care se pot adăuga în apă și care corectează această problemă”, a explicat Emilian Tudor, ce soluții au la dispoziție fermierii pentru a corecta caracteristicile apei pe care o folosesc la irigare sau la prepararea solutiilor de stropit.

Analiza nu stabilește potabilitatea apei!

LĂSAȚI UN MESAJ