Share

Direcția de Sănătate Publică Iași demarează în prezent o anchetă epidemiologică în cadrul Inspectoratului Școlar Județean.

Un inspector de specialitate a fost testat pozitiv cu noul coronavirus

Conform procedurilor specifice, măsurile de siguranță vor fi respectate în totalitate de autorități. În momentul de față toate spațiile din cadrul ISJ Iași sunt supuse unui proces de igienizare conform metodologiei.

Comunicarea cu publicul se va realiza doar în mediul online iar activitatea Inspectoratului Școlar Județean Iași se va baza pe telemuncă. Toate activitățile fizice programate de Inspectorat în perioada următoare se vor desfășura în continuare cu păstrarea maximă a măsurilor de siguranță la Casa Corpului Didactic Iași.

Citeste si   STUDIU: Așteptările ANTREPRENORILOR din EUROPA cu privire la anul 2021

Persoana a fost prezentă la întâlnirea de luni dintre Ministrul Educației, Monica Anisie și Ministrul Mediului Costel Alexe

În cadrul întâlnirii au fost păstrate măsurile de siguranță iar reprezentanții ISJ Iași au declarat că nu există motive de îngrijorare.

Contactată de reporterii ziarului ”Bună Dimineața Iași” purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar județean Iași, Luciana Antoci, a declarat faptul că în momentul de față toți angajații ISJ se află în anchetă epidemiologică și vor comunica ulterior mai multe detalii despre această situație.

Citeste si   UMF IAȘI a participat la CONFERINȚA universităților de medicină din FRANȚA

După desfășurarea acestui incident, reprezentanții Direcției de Sănătate publică Iași, au declarat:

” Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a declanşat o anchetă epidemiologică după ce în seara zilei de 14 iulie, a fost confimat pozitiv cu noul coronavirus un angajat al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi. Concluziile preliminare arată că la întâlnirea organizată la sediul inspectoratului pe data de 13 iulie, la care au luat parte mai multe oficialităţi, au fost respectate toate măsurile sanitare şi de distanţare socială. Conform metodologiei de supraveghere COVID-19 s-a stabilit o listă a persoanelor care au venit în contact direct cu angajatul ISJ Iaşi.

Facem precizarea că această listă nu conţine contacţi direcţi din afara inspectoratului, prin urmare nu sunt incluse persoanele prezente la întâlnirea menţionată mai sus. Pentru toate persoanele stabilite ca fiind contacţi apropiaţi s-a luat măsura izolarii la domiciliu, restul angajaţilor desfăşurându-şi activitatea la Casa Corpului Didactic Iaşi, pentru ca în această perioadă să se efectueze acţiuni de igienizare la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi. Ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare.”


Share

LĂSAȚI UN MESAJ