Share

Mai multe cadre medicale și mai mulți pacienți au fost testați pozitiv cu COVID -19

Având în vedere depistarea noului coronavirus la 3 paciente internate la Secţia de Nefrologie din  cadrul Spitalului Clinic ”Dr. C. I. Parhon” Iaşi, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a demarat imediat o anchetă epidemiologică pentru stabilirea tuturor contacţilor direcţi, precum şi testarea pacienţilor şi a personalului medical din cadrul acestei secţii.

În urma testărilor efectuate, până în prezent, au fost depistaţi pozitiv 8 pacienţi şi 6 cadre medicale de la secţia de Nefrologie

Pe data de 5 aprilie 2020, au fost efectuate 67 de recoltări, 44 de la personalul medical şi 23 de la pacienţii acestei sectii. Facem precizarea că în momentul de faţă mai sunt teste în lucru.

Citeste si   IAȘUL va avea un nou Institut REGIONAL de Boli Cardiovasculare la MIROSLAVA! Dan NIȚĂ: ”Acest OBIECTIV va genera INTERES”

Dr. Ionuț NISTOR: ”Din 100 de teste efectuate până în prezent sunt doar 4 teste pozitive la personalul”

Există două doamne din secția de terapie intensivă și nefrologie care au fost confirmate cu COVID -19, plus alte două doamne infirmiere care se află în aceeași situație. Probabil acestea au fost contaminate și s-au infectat cu virusul tratând pacienți deja pozitivi.

Vorbim de cazuri de pacienți care au fost direcționați la spitalul nostru pentru dializă sau cu altă patologie . Din păcate, în pofida purtării echipamentului de protecție aceste persoane au fost confirmate pozitiv cu COVID -19 și direcționate pentru internare la spitalul de boli infecțioase.

Există o procedură de testare a tuturor angajaților care lucrează pe sectorul COVID sau non-COVID. Din 100 de teste efectuate până în prezent sunt doar 4 teste pozitive la personal”, a declarat dr. Ionuț NISTOR.

Ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare.  

Citeste si   ZI de SĂRBĂTOARE națională! Peste 700.000 de ROMÂNI poartă numele Sfântului ANDREI

Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ