Share

Autorităţile ieşene au demarat o anchetă după ce în ultima vreme patru nou-născuţi au fost infectaţi cu Klebsiella la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Cuza Vodă din Iaşi, iar doi dintre copii au murit.

‘Spitalul ne-a sesizat pentru că au fost patru copii infestaţi cu Klebsiella, din care doi au decedat. (…) A fost o infecţie asociată asistenţei medicale. E clară treaba acolo. E Klebsiella. Am început o anchetă chiar din ziua în care am fost anunţaţi de spital, de vineri. Am efectuat un control medico-sanitar.

Într-adevăr, acolo este o problemă din cauza supra-aglomerării, pentru că sunt primiţi copii prematuri din toată regiunea‘, a declarat Liviu Stafie, directorul DSP Iaşi.

Citeste si   Nou FOCAR de COVID-19 în MIROSLAVA! 11 persoane au fost testate POZITIV

Potrivit şefului DSP, secţia de Terapie Intensivă Neonatologie 2 are aprobat un număr de 25 de paturi, însă de multe ori sunt amplasate 30 de paturi sau chiar mai multe. ‘Deserveşte întreaga zonă a Moldovei şi secţia este în permanenţă supra aglomerată.

În perioada iulie-noiembrie 2017 au fost asistaţi 318 nou născuţi. Rata de mortalitate a fost cea mai mică pe ţară’, a spus şeful DSP. Şeful DSP a spus că a făcut şi o plângere la poliţie. Conform unui ordin al Ministerului Sănătăţii, spitalele sunt obligate să ne sesizeze şi să raporteze astfel de cazuri.

Citeste si   VEZI situația EPIDEMIOLOGICĂ la nivelul țării! Până astăzi, 24 septembrie, pe teritoriul ROMÂNIEI, au fost CONFIRMATE 118.054 de cazuri de persoane INFECTATE cu noul coronavirus

La rândul său, consilierul judeţean PMP Marian Uscatu i-a cerut preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, înfiinţarea unei comisii care să analizeze situaţia de la Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie Cuza Vodă.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ