Share

Un pacient internat la Institutul de Boli Cardiovasculare Iași a fost depistat cu COVID-19

Testarea angajaților de la Institutul de Boli Cardiovasculare Iași a fost dispusă după ce un pacient a fost testat pozitiv cu COVID-19. El s-a internat pentru endocardita, o infecție a inimii provocată de o bacterie.

Am avut pacient identificat cu COVID-19 pozitiv. Am declanșat ancheta epidemiologică extinsă și după transferul pacientului la Spitalul de Boli Infecțioase a început de urgență dezinfecția spatiilor aflate pe clinica de cardiologie. Se identifică persoanele care au avut contact direct și o să începem ca persoanelor identificate să pe facem testare rapida”, a declarat Grigore TINICĂ, directorul Institutului de Boli Cardiovasculare ”Profesor Doctor George I.M. Georgescu” Iași.

Citeste si   Depistat conducând un autoturism, FĂRĂ a deține PERMIS DE CONDUCERE și fiind sub INFLUENŢA ALCOOLULUI

Legat despre pacientul cu care era în rezervă cel depistat pozitiv, Grigore TINICĂ a declarat: 

Se simte bine, i s-a recoltat pentru testul COVID-19. Să vedem dacă este pozitiv și el sau nu. Am dispus ca personalul de la clinica de cardiologie să nu circule în alte departamente ale Institutului de Boli Cardiovasculare.

Toate persoanele care au fost în ture am considerat să le consemnăm la domiciliu, sa fie izolate cu familia. În paralel cu ancheta epidemiologica, cei care se vor dovedi că au luat contact direct, vor fi trecuți pe lista și vor fi testați conform protocoalelor în vigoare.

De asemenea, am dispus restricționarea personalului din alte secții pe departamente la nivelul etajului patru, iar la schimbarea turelor personalul va intra etapizat la vestiare, evitând contactul între ei, cu păstrarea distanței recomandate de 2 metri”, a mai declarat Prof. Dr. Grigore TINICĂ, directorul Institutului de Boli Cardiovasculare ”Profesor Doctor George I.M. Georgescu” Iași.

Citeste si   SPECIALIȘTII olandezi se vor implica în redactarea STRATEGIEI de MOBILITATE URBANĂ

Ce spun reprezentanții Direcției de Sănătate Pulică Iași?

Pe data de 27 martie 2020 a fost confirmat cu COVID-19 un pacient internat la Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. Georgescu I.M. Georgescu” din Iasi. Acesta se afla in spital de pe data de 20 martie 2020 cu diagnosticul de endocardita, fara a prezenta un context epidemiologic.

Medicii din cadrul IBCV Iasi au afirmat ca pacientul a prezentat ulterior o simptomatologie netipica manifestata in principal prin subfebrilitate. Dupa ce au fost excluse alte posibile cauze, medicul curant a efectuat bolnavului un test rapid pentru coronavirus din dotarea spitalului, iar acesta a fost depistat pozitiv.

A urmat si testarea pentru coronavirus realizata de DSP Iasi, iar pe parcursul zilei de ieri rezultatul de laborator l-a confirmat pe cel anterior. In momentul de fata este declansata o ancheta epidemiologica in cadrul careia au fost identificati si testati contactii de salon. De asemenea, epidemiologul din cadrul IBCV Iasi stabileste si contactii spitalului, iar cei care sunt identificati in momentul de fata sunt izolati. Ancheta este in curs de desfasurare”, au declarat reprezentanții Direcției de Sănătate Pulică Iași. 

Citeste si   Mandat de EXECUTARE a PEDEPSEI ÎNCHISORII, pus în aplicare de către polițiștii IEȘENI

Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ