Share

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) militează de mulți ani pentru drepturile beneficiarilor educației. Un grup de lucru a fost constituit la nivel național pentru a se discuta propunerile pentru anul universitar următor în contextual pandemiei de Coronavirus.

Existența fenomenului de supra-cazare a constituit unul dintre subiectele principale ale întâlnirii

Având în vedere contextual epidemiologic din țară, necesitatea de a evita aglomerarea căminelor studențești este primordială. Respectarea cu strictețe a normelor de igienă constituie un pas esențial în depășirea acestei perioade de urgență și în prevenirea transmiterii virusului SARS-CoV-2.

Actualul context epidemiologic reprezintă o provocare pentru toți actorii comunității universitare. Măsurile luate au permis finalizarea anului universitar și au facilitat menținerea contactului între studenți și mediul academic. Este dezirabilă o reluare a activitătii în mod fizic, dar, ținând cont de datele actuale, trebuie să anticipăm ce va urma și să fim pregătiți  pentru posibilele scenarii.

Măsurile propuse de ANOSR sunt binevenite și sunt menite să reducă potențialul impact negativ asupra studenților. Trebuie să extragem ce este oportun de menținut pentru viitor și ce ni s-a demonstrat că este posibil, iar noi considerăm că cel puțin digitalizarea birocrației este un pas în față”, a declarat președintele asociației studențești PRIME Iași, Mădălin Cotic.

În cadrul acestei întâlniri, reprezentanții ANOSR, au solicitat Guvernului stabilirea unei metodologii transparente, care se va plia pe nevoile studenților. Digitalizarea învățământului, consilierea psihologică a persoanelor afectate și sprijinul financiar al acestora reprezintă priorități pentru Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România.

Citeste si   4.207 cazuri noi de PERSOANE infectate cu SARS-CoV-2 pe teritoriul ROMÂNIEI

Întrebată de reporterii ziarului „Bună Dimineața, Iași” care este poziția Asociației Studenților Francofoni din Iași față de propunerile celor din ANOSR, Președintele Gabriela Babanu, a declarat:

„ASFI,  fiind membru ANOSR susține toate aceste măsuri, întrucât am fost consultați și noi, căci păstrăm legătura pe tot parcursul anului. Dacă mai aveam ceva de adăugat le puteam spune chiar lor, conducerii ANOSR.

Inițiativa este una necesară, bine argumentată și cu idei relevante, în mare parte realizabile. Soluțiile propuse presupun depunerea unui efort destul de mare de către universități, însă nu se poate să repetăm ceea ce s-a întâmplat semestrul trecut, când calitatea procesului educativ a scăzut alarmant de tare”.


Share

LĂSAȚI UN MESAJ