Share

Până la finalul lunii aprilie, Antibiotice Iași va putea produce hidroxiclorochină, medicamentul folosit în mai multe țări pentru tratarea Covid-19, după ce fabrica a reușit să achiziționeze 500 de kg de substanță din China.

Ioan Nani, directorul general de la Antibiotice Iași, a declarat că până la sfârșitul lunii aprilie fabrica va putea trimite în spitalele românești peste două miloane de comprimate de hidroxiclorochină.

Directorul Antibiotice Iasi, Ioan Nani, a declarat că Antibiotice Iași va putea produce  3,5 milioane de comprimate de hidroxiclorochina, medicament utilizat pentru tratarea pacientilor infectati cu COVID-19.

Citeste si   Incidența COVID-19 a ajuns la 5,43 la MIA de locuitori în municipiul IAȘI

Ioan NANI: ”Vom produce 3,5 milioane de comprimate pe care le vom avea intr-un stoc de siguranta la noi in fabrica”

”Substanta activa soseste maine sau poimaine pe Otopeni, a plecat un avion in Elvetia si din Elvetia soseste pe Otopeni in 2 zile. Dupa ce vine vom produce 3,5 milioane de comprimate pe care le vom avea intr-un stoc de siguranta la noi in fabrica.

Am discutat la Agentia Medicamentului si ne vom autoriza pe indelete, o sa facem si studii clinice pe centrul nostru de studii, adica studiu de bioechivalenta, si vom avea produsul inregistrat cu APP in Romania si in comunitatea europeana”, a declarat Ioan NANI, directorul Companiei Antibiotice IAȘI.

Citeste si   (P) MARICEL POPA, președintele PSD IAȘI și candidat la Senat: „MODERNIZAREA infrastructurii rutiere a fost o PRIORITATE pentru administrația SOCIAL-DEMOCRATĂ!”

Pacientii care suferă de diabet nu vor mai avea probleme cu lipsa tratamentelor vitale deoarece Compania Antibiotice va produce și medicamente pentru această boală. 

Ne-am hotarat sa producem si produsele pentru diabet, precum si produsele pentru dezinfectarea mainilor si suprafetelor, oricum este o perioada grea, dar noi suntem optimisti. Antibiotice este o companie cu resurse umane si tehnologice importante”, a mai declarat Ioan Nani.

Ce este hidroxiclorochina și ce spun savanții despre ea

Hidroxiclorochina a produs multe controverse, după ce un medic din Franța, Didier Raoult, l-a prescris în tratarea infecțiilor cu Covid-19. După cum a arătat medicul român din Franța Mircea Ciungu, Plaquenil se administrează sub supravegherea unui cardiolog, din cauza efectelor adverse care pot fi fatale din cauza aritmiilor pe care le provoacă.

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

Organizația Mondială a Sănătății a recomandat hidroxiclorochina în tratarea victimelor infecției cu noul coronavirus, iar țări ca Franța, Italia, Spania și Statele Unite au făcut protocoale speciale pentru bolnavii de Covid-19 care sunt tratați cu aceast medicament.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ