Share

Spitalele vor primi gratuit medicamentul fabricat la Iaşi, folosit în tratamentul contra coronavirusului

Antibiotice Iaşi, unul dintre cei mai mari producători locali de medicamente, a decis să fabrice în două etape medicamentul cu substanţa activă hidroxiclorochina pentru spitalele din România, tratament folosit în cazul pacienţilor infectaţi cu coronavirus.

În prima fază va produce 1 mil. comprimate, urmând să reia producţia şi în toamnă, când este aşteptă o posibilă revenire a virusului.

”În această săptămână, substanţa activă hidroxi­clorochina va ajunge la compania Antibiotice, care va fabrica 3,5 milioane de comprimate de câte 200 mg/cpr. Producţia se va realiza în secţia comprimate din cadrul diviziei de forme solide orale, care are o capacitate de aproximativ 500 mil. cpr/an”, au transmis reprezentanţii Anti­biotice.

Medicamentele vor fi destinate exclusiv spitalelor pentru tratamentele pa­cienţilor infectaţi cu noul virus, fiind livrate gratuit către unităţile spitaliceşti

„În cadrul companiei Anti­biotice va exista un stoc de siguranţă, de rezervă pentru hidroxiclorochină, anunţat la Ministerul Sănătăţii care poate comanda şi beneficia de acest produs în funcţie de nevoile apărute“, au mai declarat reprezentanţii Antibiotice Iaşi.

Compania a decis să reia producţia de Paracetamol şi Novocalmin (un medicament eliberat pe bază de reţetă), produse folosite în tratamentul febrei provocate de coronavirus, în contextul unei cereri crescute din partea pacienţilor şi a spitalelor.

Citeste si   (P) Bogdan COJOCARU: ”Minciunile PNL au atins apogeul: TURCAN şi BOLOȘ au fost trimişi la IAȘI să ne amăgească pe subiectul cu AUTOSTRADA”

Antibiotice Iaşi dorește să înregistreze produsul pe bază de hidroxiclorochină la Agenţia Medicamentului pentru indicaţiile specifice substanţei active, de la boli autoimune, până la poliartrită.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ