Share

Curtea de Apel București (CAB) a dat, vineri, sentința definitivă în cazul antrenorului de handbal Ion Ţibru, condamnat în primă instanţă la 30 de ani de închisoare pentru că ar fi violat şapte dintre elevele sale. Judecătorii au redus pedeapsa la 19 ani de închisoare

CAB a admis apelul declarat de Ion Ţibru şi a scăzut pedeapsa aplicată acestuia de la 30 ani închisoare, cât primise la Judecătoria Sectorului 4 în iunie 2016, la 19 ani închisoare, după ce magistraţii au schimbat încadrarea de la viol la act sexual cu un minor.

Instanţa a mai dispus interzicerea exercitării unor drepturi pe o durată de 5 ani: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a fi tutore sau curator, de a ocupa funcţia de antrenor şi profesia de profesor, precum şi de a comunica cu victimele, potrivit Agerpres.

Judecătorii au majorat cuantumul despăgubirilor pe care Ion Ţibru trebuie să le plătească către patru părţi civile, acestea ridicându-se la 42.000 euro şi 59.000 lei. Instanţa a înlăturat dispoziţia de obligare a Ministerului Tineretului şi Sportului de plată în solidar a despăgubirilor civile şi a cheltuielilor judiciare.

Victimele aveau vârste între 11 și 14 ani

Ion Ţibru a fost trimis în judecată, în octombrie 2015, pentru săvârşirea a 27 de infracţiuni de viol şi trei infracţiuni de corupere sexuală a minorilor, faţă de şapte fete, cu vârste cuprinse între 11 şi 14 ani.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ