Share

Municipalitatea ieşeană a lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre de Consiliu Local (HCL) care vizează stabilirea de noi tarife percepute la utilizarea parcărilor publice, prin modificarea Anexei nr. 9.3 din HCL nr. 179 / 2019 privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale şi a altor sume care se fac venit al bugetului local pentru anul 2020

Proiectul vine ca urmare a mai multor solicitări în acest sens făcute de către consilierii locali în ședințele Consiliului Local, dar și a unor discuții purtate în ședințele Comisiei Municipale de Circulație, în contextul în care în Municipiul Iași sunt practicate unele dintre cele mai mici tarife de parcare din țară.

Astfel, de la 1 februarie 2020 parcarea ocazională a unui autoturism în parcările publice cu plată va fi taxată cu 5 lei pe oră, iar a unui microbuz cu 10 lei pe oră. De asemenea, parcarea autobuzelor şi autocarelor se va putea face plătind 15 lei pe oră.

Citeste si   Vasilică TOMA, șoferul de la Târgu-Frumos rămâne PARLAMENTAR! Ion VĂTĂMANU l-a vrut în LEGISLATIVUL ROMÂNIEI

Abonamentul pentru parcarea autoturismelor în parcările longitudinale pe arterele de circulaţie, pentru persoanele fizice, va fi de 150 lei pe lună, iar cel pentru parcarea autoturismelor în parcările publice cu plată va avea valoarea de 150 de lei pe lună.

În rest, prevederile HCL nr. 17 / 2019 rămân neschimbate, acestea urmând a intra în vigoare pe 1 ianuarie 2020

Prin urmare, parcarea ocazională a unui camion în parcările publice va costa 16 lei pe oră, abonamentul lunar pentru acest tip de autovehicul va fi de 424 de lei pe lună, abonamentul lunar pentru parcarea unui microbuz va fi de 159 de lei, în timp ce abonamentul lunar pentru parcarea autobuzelor şi autocarelor în parcările publice cu plată va avea valoarea de 318 lei.

Citeste si   Studenții TUIAȘI dau viață campusului! În Tudor Vladimirescu s-a inaugurat un PARC cu mobilier URBN unic în IAȘI

Tariful lunar de pornire la licitaţiile pentru parcarea autoturismelor în parcările de reşedimţă pentru persoanele fizice sau juridice cu sediul la adresă va fi de 31 de lei. Veteranii şi văduvele de război, foştii deţinuţi politici, persoanele cu gradul I de invaliditate şi persoanele încadrate în grad de handicap vor beneficia de gratuitatea folosirii parcărilor cu plată sau de reşedinţă.

Folosirea unui teren pentru parcări acoperite şi garaje cu o suprafaţă de 18 metri pătrați va fi taxată cu 53 de lei pe lună, depăşirea acestei suprafeţe atrăgând costuri suplimentare de 1 leu pe metru pătrat pe lună.

Citeste si   Patru unități de ÎNVĂȚĂMÂNT din județul IAȘI au solicitat suspendarea CURSURILOR în modalitatea ”faţă în faţă”

De asemenea, utilizarea unui teren pentru parcări neacoperite, amenajate de persoane fizice sau juridice pentru care există autorizaţii de construire, va costa 26 de lei pe lună, iar tariful lunar pentru parcarea (abonament / avize temporare) autoturismelor în parcări de reşedinţă sau alte parcări amenajate pentru persoane juridice deţinătoare
de spaţii comerciale în vecinătatea acestora (maxim un loc pentru fiecare persoană juridică, exceptând parcările din centrele comerciale, instituţii publice sau alte asemenea care necesită parcări pentru client) va fi de 265 de lei pe lună.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ