La 20 ianuarie 2017, Donald Trump își va începe oficial mandatul de președinte al Statelor Unite ale Americii (SUA). Cu ocazia Zilei Naționale a României au fost organizate mai multe evenimente pe teritoriul SUA, la care au luat parte mai mulți oficiali de peste Ocean, scrie bugetul.ro

Aceștia au vorbit despre parteneriatul strategic dintre Statele Unite și România, asigurând că acesta va continua, pe același făgaș, și în mandatul lui Donald Trump.

Presedintele Comitetului pentru Control și Reformă Guvernamentală, republicanul Jason Chaffetz a apreciat legăturile puternice militare și economice pe care Statele Unite le are cu România, evocând recenta vizită pe care a efectuat-o la București, informează Agerpres.

„Relația cu România este una foarte importantă pentru ambele parți ale eșichierului politic american, fiind susținută în mod bipartizan”, a spus congresmanul republican.

De asemenea, congresmanul republican Robert Aderholt, membru în Grupul de prieteni ai României din Congresul SUA și în Comitetul pentru Securitate și Cooperare în Europa (Comisia Helsinki), a lăudat conexiunile bilaterale dintre România și SUA, precizând că ele vor continua și în noua administrație care va prelua Casa Albă la 20 ianuarie 2017.

„Președintele Donald Trump și vicepreședintele Michael Pence vor menține același curs al unei relații bilaterale puternice. Am avut o relație puternica și sunt convins că în viitor vom avea legături bilaterale și mai puternice”, a declarat Aderholt.

Asistentul secretarului de stat al SUA pentru controlul, verificarea și conformitatea armamentelor, fost negociator al Acordului dintre România si Statele Unite privind amplasarea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice ale Americii pe teritoriul țării noastre, Frank Rose, a evocat noile provocări de securitate la adresa NATO, precum și amenințările balistice.

În acest context, Rose a subliniat rolul cheie în apărarea colectivă a membrilor Alianței Nord Atlantice pe care îl are sistemul de apărare împotriva rachetelor balistice instalat la Deveselu.

LĂSAȚI UN MESAJ