Share

Directorul Casei Județene de Pensii Suceava, domnul Constantin Boliacu, face apel la elevii și studenții care beneficiază de pensie de urmaș, pentru a depune diligențele necesare și a prezenta la Casa Județeană de Pensii Suceava, adeverința de elev /student, în vederea evitării suspendării  drepturilor de pensie începând cu data de 01.10.2020.

Domnul Constantin Boliacu, reamintește elevilor și studenților că, în conformitate cu dispozițiile legale  în materie, în vigoare,  pentru beneficiarii pensiei de urmaș care nu fac dovada continuării studiilor, plata pensiei se suspendă începând cu data de 1 octombrie a anului în curs.

Astfel, copiii  urmași în vârstă de peste 16 ani, care urmează o formă de învățământ, cursuri de zi au obligația  de a prezenta la Casa Județeană de Pensii Suceava, adeverința de elev, însoțită  de un cupon de pensie și copia actului de identitate a copilului urmaș  sau a tutorelui, unde este cazul, din care să rezulte că urmează o formă de învățământ organizată potrivit legii. Adeverința eliberată după începerea anului școlar, va fi depusă până la data de 20.09.2020.

Citeste si   ANALIZA alegerilor locale în SUCEAVA! PNL va avea MAJORITATE în Consiliul Local și Județean

Studenții urmași, în vârstă de până la 26 ani, au obligația  ca până la data de 20.09.2020 să depună o declarație  pe propria răspundere, din care să rezulte că își continuă studiile în anul universitar 2020-2021. Adeverința va fi însoțită de un cupon de pensie și copia actului de identitate a copilului urmaș  sau a tutorelui, unde este cazul.

Citeste si   Gheorghe FLUTUR continuă PROIECTELE pentru dezvoltarea județului: „Județul SUCEAVA intră în perioada de INVESTIȚII și DEZVOLTARE puternică”

  Modelul declarației poate fi descărcat de pe site –ul instituției, secțiunea „Noutăți”

După începerea anului universitar, până la data de 16.10.2020, studenții urmași au obligația  de a depune adeverință eliberată de unitatea de învățământ  din care să rezulte că urmează o formă de învățământ  superior în anul universitar 2020-2021, însoțită de un cupon de pensie și copia actului de identitate a copilului urmaș  sau a tutorelui, unde este cazul.

Nedepunerea declarației pe propria răspundere până la data de 16.10.2020, conduce la neplata drepturilor de pensie de urmaș, începând cu data de 01.10.2020.

Citeste si   Surprizele ALEGERILOR LOCALE la SUCEVA au venit din localitățile RĂDĂUȚI și SALCEA

În cazul în care studenții urmași nu vor depune în original adeverința prin care se face dovada continuării studiilor până la data de 16.10.2020, pensia de urmaș aferentă lunii noiembrie 2020 va fi reținută de la plată.

Drepturile de pensii reținute, se vor plăti în luna următoare prezentării documentelor solicitate

Pentru a evita situațiile neplăcute în care s-ar regăsi copiii  beneficiari de pensie de urmaș, elevi și studenți, în cazul neplății  acestor drepturi de pensie , domnul Constantin Boliacu, Director al Casei Județene de Pensii Suceava, face un apel către aceștia, pentru a respecta termenele mai sus indicate.

  

  

 

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ