Share

Decizia a fost anunțată de președintele Klaus Iohannis ca o ”primă veste bună” datorată scăderii numărului de cazuri.

klaus-iohannis-a-semnat-48-de-decrete-de-avansare-in-grad-a-mai-multor-cadre-de-la-aparare,-interne,-spp-si-sts”Daţi-mi voie să trec foarte scurt şi la tema numărul 1 din spaţiul public –pandemia. Am putut să constatăm că în ultimele săptămâni numărul de persoane infectate a scăzut semnificativ.

Da, probabil în perioada înainte de sărbători s-a testat mai puţin, dar această scădere se poate observa peste tot în Europa. Această scădere nu e o întâmplare, o înșurubare la date, ci este o realitate, facem parte din ţările europene unde se înregistrează o scădere”, a declarat Klaus IOHANNIS.

Şeful statului a declarat că de la sfârşitul acestei săptămâni să fie redeschise pieţele

Șeful statului a declarat că după discuții cu specialiștii, s-a decis ca începând de la finalul acestei săptămâni să fie redeschise piețele.

”După discuţii cu specialiştii, am decis ca de la sfârşitul acestei săptămâni să fie redeschise pieţele. E cu siguranţă o veste bună şi pentru producătorii care vor să vândă în pieţe, dar şi pentru românii care vor să îşi facă provizii din timp pentru sărbătorile de iarnă”, a mai declarat Klaus Iohannis.

PIEȚELE sunt în PREFERINȚELE ieșenilor când vine vorba despre CUMPĂRĂTURI

Românii consumă anul, 3,3 milioane de legume proaspete, 1,85 milioane de tone de cartofi, 2,1 milioane de tone de fructe.

Citeste si   Tribunalul IAȘI clasat pe locul 4 în ierarhia tribunalelor din ROMÂNIA având cel mai mare volum de ACTIVITATE în 2020

Ieșenii susțin că preferă să-și facă cumpărăturile din piață, deoarece produsele sunt 100% naturale, autentice românești și chiar mai proaspete decât în supermarket-uri.

”Prefer să cumpăr legume și fructe din piață, de la producătorii autohtoni, deoarece prezintă mai multă încredere și sunt, bineînțeles, mai ieftine că în supermarketuri. Dar prețul nu este neapărat un criteriu, ci calitatea. Nu mi s-a întâmplat niciodată să găsesc la țărani roșii sau mere fără gust.

Cele din supermarket sunt aspectoase, dar la gust nici nu se compară cu cele din piață. Din supermarket cumpăr mai mult în timpul iernii, pentru că acolo se găsesc tot timpul.”, a declarat Viorel C.

Oamenii preferă legumele de la țară deoarece gustul este diferit față de cel din supermarket.

”Din piata cumpar zarzavat si fructe. Legumele mi le aduc de la țară. Am cumparat, însa, si fructe din supermarket si tot cele din piata mi s-au parut a fi mai bune. Cele din magazin sunt mai frumoase, dar nu au gustul celor din piata”, a declarat Ionel M.

Citeste si   UNIREA de la 24 ianuarie 1859 – aportul MOLDOVENILOR şi bucovinenilor

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ