Share

 

„Am adoptat o ordonanță prin care creăm posibilitatea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie Electrică de a putea reglementa începând cu a doua perioadă a anului, 1 iulie 2020 – 31 decembrie 2020, astfel incat preţul să scadă.

Eu sunt foarte optimist că vom avea o scădere de preţ de cel puţin 1-2 % pe tarifele reglementate”, a spus ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Citeste si   Valer Dorneanu, critici pentru șeful DNA: Misiunea procurorilor anticorupție este să aplice deciziile CCR, nu să le comenteze

„A doua modificare, pe care liberalii o au in programul de guvernare, de a stimula investițiile noi în producția de energie electrică . Una din bariere in inceperea investitiilor era acea obligativitate de a vinde prin piata centralizata OPCOM, practic niciun investitor serios nu putea sa vina sa investeasca miliarde de euro si sa nu si poata finanta investitia bancar cu contracte de vanzare anticipat.   

Citeste si   Dublarea alocațiilor copiilor, adoptată de Parlament

Practic, am adoptat azi noi articole la legea energiei electrice si a gazelor naturale care permit derogare pentru investitiile noi puse in functiune dupa 1 iulie 2020 – aceasta posibilitate de a nu fi obligata de a tranzactiona energia electrica pe bursa OPCOM”, a mai anunțat ministrul Economiei la sfârșitul ședinței de joi a Guvernului.

Citeste si   Klaus Iohannis: Guvernul va veni cu o inițiativă legislativă pentru a repara Legile Justiției. PSD și sateliții au început să-și plătească polițe

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ