Share

Prefectul de Iași, Marian Grigoraș, a anunțat sâmbătă că reprezentanții ApaVital au decis ca în câteva localități din județ să furnizeze apă după un anumit program.

Măsura a fost adoptată ca urmare a poluării mai multor râuri cu hidrocarburi și ulei care s-au scurs dintr-un rezervor uzat al fostului combinat de utilaj greu Fortus SA.

Potrivit prefectului Marian Grigoraș, reprezentanții ApaVital au oprit alimentarea cu apă brută din sursa Prut pentru stația de tratare Gorban, pentru a proteja calitatea apei tratate de poluantul transferat din pârâul Nicolina.

Această întrerupere este menținută pe toată durata intervențiilor Administrației Naționale Apele Române — Administrația Bazinală de Apă Prut Bârlad pentru depoluare”, a declarat prefectul Marian Grigoraș.

Conform acestuia, până la finalizarea intervențiilor, ApaVital va furniza apă potabilă cu restricții, zilnic între orele 7.00 — 9.00 și 19.00 — 21.00, către utilizatorii din comunele Gorban (cu satele Podul Hagiului, Gorban, Gura Botinului, Scoposeni), Răducăneni (cu satele Roșu, Răducăneni, Isaiia, Bohotin) și Moșna (satul Moșna).


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ