Consiliul Județean Iași scoate la licitație achiziționarea unei aparaturi de ultimă generație

 

Achiziționarea echipamentului medical de radiochirurgie stereotactică de tip Gamma Knife a fost scoasă la licitație pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Data de deschidere a ofertelor este 18 octombrie 2019, ora 15:00. Valoarea totală estimată este de 17.037.800 lei.
Operatorii economici interesați pot solicita clarificări sau informații suplimentare, cu mimim 19 zile înainte de data limită de depunere a ofertelor.
Consiliul Județean alocă sumele necesare atât achiziționării aparaturii, cât și pentru amenajarea spațiului adecvat.

Citeste si   CCI IAȘI organizează două SEMINARII despre fiscalitate, ȘOMAJUL tehnic și REGULILE de siguranță în MUNCĂ dedicate FIRMELOR

Tratamentul cu Gamma Knife

Tratamentul cu Gamma Knife, care urmează să fie introdus în SPITALUL CLINIC DE URGENȚĂ “PROF. DR. N. OBLU” IAȘI, este o formă de radiochirurgie care permite razelor extrem de concetrate de radiații să fie conduse direct la leziune, fără să afecteze țesutul sănătos.

În cazul tumorilor cerebrale, Gamma Knife elimină necesitatea operației tradiționale. Intervenția nu presupune spitalizarea pacientului, nu prezintă complicații și se face fără anestezie generală.

Citeste si   VEȘTI BUNE pentru TINERII din comuna LESPEZI! Autoritățile locale au început demersurile pentru realizarea unei BAZE SPORTIVE

Pacienții se pot întoarce la activitățile cotidiene imediat după procedură. Prin achiziționarea acestui aparat, Spitalul de Neurochirurgie va deveni singura unitate medicală din România care va deține cel mai recent model de Gamma Knife.

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ