Share

Valoarea totală a premiilor depăşeşte 2.000 de lei

Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi“ împreună cu „Apavital“ SA organizează cea de-a V-a ediţie a concursului de cultură generală dedicat Zilei Mondiale a Apei. Concursul se va desfăşura la sfârşitul săptămânii viitoare, vineri, 22 martie, la Filiala „Ion Creangă“ a bibliotecii. Tema ediţiei din acest an este „Fluvii europene: Sena şi Rinul“, iar valoarea totală a premiilor depăşeşte 2.000 de lei.

„Evenimentul este inițiat și suportat de cărte Apavital S.A, care va oferi premiile în bani pentru câștigători. Biblioteca Județeană „Gheorghe Asach” din Iașii este partenerul oficial care se ocupă de concept și logistică. Putem spune că este un proiect ce prezintă un mare interes din partea instituțiilor de învățământ din municipiu, cât și din județ. Momentan s-au înscris zece echipe, dar mai așteptăm. De obicei, în ultima zi a înscrierilor se înregistrează un val mare de participanți.

Anul trecut ca număr de participanți am înregistrat 16 licee din Iași și Pașcani. Locul întâi a fost câștigat de către elevii de la Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” din Pașcani. De asemenea, la sugestia cadrelor didactice ce ne-au comunicat că ar fi necesar să fie mai interactivă competiția, am introdus anul acesta cea de-a doua probă. Acesta constă în realizarea unui eseu pe o temă surpriză. Ce putem spune este că dacă participanții au citit cu atenție regulamentul, le va fi ușor să intuiască întrebarea de la al doilea subiect” a explicat Mihaela Morariu, Șeful de Servicii Programe Culturale.

Citeste si   PSD și-a anunțat CANDIDATUL pentru Primăria Muncipiului IAȘI în persoana Cameliei GAVRILĂ

Şcolile pot înscrie mai multe echipe formate din câte trei elevi, coordonaţi de un profesor

Competiţia constă în rezolvarea unui test-grilă cu 20 de întrebări, dar şi elaborarea unui eseu de 300 de cuvinte pe o temă dată. Instituţiile de învăţământ care doresc să înscrie echipe de elevi la concurs pot face acest lucru prin e-mail, la adresa programe@bjiasi.ro, până la data de 20 martie.

Citeste si   Începe ADMITEREA fără TAXĂ la facultățile din cadrul USAMV IAȘI

Fondul total de premiere este în valoare de 2.250 lei, elevii de pe locul I urmând să primească 900 de lei, câte 300 de lei de elev, elevii de pe locul al II-lea vor primi câte 250 de lei, fondul fiind de 750 de lei, iar elevii de pe locul al III-lea vor primi câte 200 de lei fiecare. Pentru elevii clasaţi pe următoarele locuri au fost pregătite premii în obiecte şi materiale promoţionale. Profesorii coordonatori vor primi, de asemenea, obiecte din partea „Apavital”.

Citeste si   INTERVIU cu Prof. Univ. Dr. Gabriel MURSA: ”Ne aflăm în an ELECTORAL, iar POPULISMUL este greu de STĂPÂNIT”

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ