Share

Primarul comunei Berchișești, Violeta ȚĂRAN face un apel autorităților prin care solicită ca în noaptea de înviere oamenii să poată participa la slujba religioasă

Lăsați-ne să luăm lumină și să răspundem cu toții, din jurul bisericilor, Adevărat a Înviat”, este sloganul sub care militează Primarul comunei Berchișești, Violeta ȚĂRAN.

”Se apropie cu pași repezi marea sărbătoare a Floriilor, când Domnul Nostru Iisus Hristos intra în Cetatea Ierusalimului, biruitor și smerit, călare pe un măgar și vestind pacea!
Mă gândesc cu tristețe că, la o săptămână după Florii, urmează cea mai mare sărbătoare a creștinătății, Învierea Domnului. Sfintele Paști reprezintă celebrarea sufletului, infinit prilej al bucuriei depline, izvorul luminii divine.
În noaptea Învierii Mântuitorului Nostru Iisus Hristos, nimeni nu trebuie să fie trist, nimeni nu trebuie să plângă!

Fără măreața Înviere, nu am fi fost nici noi, nici biserica, nici altarele, nici preoții, nici credința, nici blestematul acesta de noul coronavirus. Nu ar fi fost nimic! Evident, nimic nu ar fi avut nicio semnificație, nici nunta, nici botezul, nici nașterea, nici moartea, nici însăși viața pe pământ”, a declarat Violeta Țăran.

Violeta Țăran menționează că suntem un popor creștin, care a acceptat cu greu ideea de a ne spovedi și a ne împărtăși

”Noi suntem un popor creștin, care a acceptat cu greu ideea de a ne spovedi și a ne împărtăși abia nu se știe când, după Sfintele Sărbători Pascale. Nu am digerat ușor nici impunerea de a nu ne mai putea împărtăși din aceeași linguriță, așa cum am fost obișnuiți de sute de ani, de la strămoșii noștri. Am plecat capul și am acceptat toate deciziile autorităților, și să ni se închidă bisericile, și să nu mai putem participa la slujbele de duminică și la sfintele liturghii din Postul Mare.

Dar am văzut, în același timp, că s-au găsit soluții pentru alte probleme stringente din această perioadă zbuciumată de stare de urgență națională.
Noi am respectat Ordonanțele Militare și am avut grijă de bătrâni. Am răspuns cu respect și conștiinciozitate tuturor recomandărilor autorităților centrale și locale, astfel încât să prevenim extinderea epidemiei, iar oamenii din localitățile noastre să nu se infecteze cu virusul COVID-19”, a mai declarat Violeta Țăran.

Violeta Țăran: ”Cred cu tărie că trebuie să alinăm într-un fel suferința oamenilor din aceste zile și este nevoie pentru toată țara să ia Lumina Sfântă”

”Așa cum noi am dat dovadă de supunere, solidaritate și încredere, consider că și conducerea statului trebuie să asculte și rugămințile noastre de a ne permite, în condițiile respectării distanței sociale minime impuse, să participăm la slujbele oficiate cu prilejul Învierii Domnului.
Cred cu tărie că trebuie să alinăm într-un fel suferința oamenilor din aceste zile și este nevoie pentru toată țara să ia Lumina Sfântă, simbolul creștinătății, pentru a o duce în casele noastre!

Așa cum am făcut mereu, an de an, așa cum au mers la slujba din noaptea de Paște moșii și strămoșii noștri, indiferent că a fost perioadă de război, ciumă, holeră sau alte boli grele și calamități”, se mai arată în declarația Violetei Țăran

În finalul declarației primarul comunei Berchișești, Violeta ȚĂRAN face un apel și colegilor săi primari.

”Dragi colegi primari, vă rog să transmitem împreună celor cu putere de decizie că poporul român are nevoie de Dumnezeu, are nevoie de Sfânta Împărtășanie, are nevoie de biserică, de rugăciune și de Lumina Sfântă a Învierii, care să ne încălzească inimile și să ne dea putere, curaj, răbdare și sănătate pentru următoarea perioadă grea care ne așteaptă!
Lăsați-ne să luăm Lumină și să răspundem cu toții, din jurul bisericilor, „Adevărat a Înviat!” la îndemnul creștinesc bimilenar al preoților, „Hristos a Înviat!”, a mai declarat primarul comunei Berchișești, Violeta ȚĂRAN pe pagina personală de Facebook.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ