Share

Apel disperat al personalului medical din cadrul Institutului de Psihiatrie ”Socola” din Iași

Personalul medical din cadrul Institutului de Psihiatrie Socola din Iași a transmis către redacției un apel adresat autorităților în drept care pot analiza cu celeritate situația creată în cadrul acestei instituții medicale pe fondul unor posibile măsuri radicale luate la nivelul conducerii asigurate de către managerul Saramet Adrian Bogdan.

Transmitem în continuare mesajul personalului medical din cadrul Institutului:

CĂTRE

Președintele României Klaus Iohannis Werner,

Primul Ministru al României Ludovic Orban,

Președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu,

Ministrul Sănătății Victor Costache,

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat

Președintele Federația Sanitară Sanitas – Leonard Bărăscu

Colegiul Medicilor din Romania – Dr. Gheorghe Borcean – Preşedinte

Federația Solidaritatea Sanitară România

Vă aducem la cunoștință faptul că noul manager interimar al Institutului de Psihiatrie Socola Iași, în persoana numitului Saramet Adrian Bogdan, având în vedere starea de urgență în care ne aflam la momentul actual și faptul că se organizeză angajări pe o perioada determinată de 6 luni în spitale, dorește să desfacă un număr de 91 de contracte de muncă ale asistenților medicali și infirmierilor, posturi care au fost ocupate în urma unui concurs aprobat și organizat de către Ministerul Sănătății Naționale în Septembrie 2019.

Pe parcursul a 3 saptamani, domnul Saramet Adrian Bogdan a facut și a anulat de 2 ori deciziile de desfacere a contractelor de muncă motivând că sunt prea mulți angajați și nu sunt bani suficienți întrucât nu s-au alocat bani pentru ultimele angajări, subliniind faptul ca din cauza noastra nu pot fi platiți restul angajaților spitalului. Totodată, acesta a afirmat că peste o lună sau două va organiza un alt concurs, dar cu mai puține locuri (40-50 de locuri).

Noi dorim să fim lăsați să muncim, să ne facem datoria față de pacienti și să nu mai trăim cu frica zilei de mâine din cauza dorințelor actualului manager al Institutului de Psihiatrie Socola Iași”.


Share
Citeste si   Argumentele de LEGALITATE acuza deciziile CONDUCERII Institutului SOCOLA (partea II)
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ