Share

 

ApaVital îndeamnă locuitorii Iașului să nu facă risipă de apă în perioada caniculară și să evite consumul de apă potabilă în alte scopuri decât cel menajer, pentru a nu afecta rezervele de apă.

ApaVital Iași face un nou apel la înțelegere din partea utilizatorilor din aria de operare, pentru ca, pe perioada verii, când temperaturile exterioare sunt extrem de ridicate, să evite consumul de apă potabilă în alte scopuri decât cel menajer, pentru a nu afecta rezervele de apă, și implicit alți utilizatori.

Utilizarea nerațională a apei potabile, pentru stropitul grădinilor sau umplerea piscinelor, poate duce la dezechilibre în rețelele de apă, cu efecte vizibile pe perioade mari de timp, în vreme ce un consum rațional de apă dă posibilitatea folosirii resurselor existente de către un număr mult mai mare de utilizatori.

În perioada sezonului cald, sistemele de distribuție a apei din județul Iași înregistrează creșteri semnificative ale consumului de apă, motiv pentru care capacitatea de stocare a rezervoarelor este uneori depășită. Apa potabilă este o sursă vitală, de care fiecare membru al unei comunități are nevoie. Folosită însă fără discernământ, poate determina întreruperi ale distribuției, care afectează în final toți utilizatorii.

Citeste si   Costel ALEXE către PRIMARUL PEDOFIL: „Te IUBESC ca pe tatăl meu!”

Sistemele de alimentare din județul Iași (drenuri, rețele de aducțiune, stații de tratare, de pompare, de clorinare, rezervoare de înmagazinare și rețele de distribuție), au fost realizate prin efortul primăriilor locale, instalațiile fiind dimensionate în funcție de consumurile de apă necesare populației în scop potabil și menajer. Bugetul alocat investițiilor în sistemele de alimentare cu apă este limitat și a fost raportat la scopul și nevoia reală, în condiții normale.

Supradimensionarea sistemelor de alimentare ar determina o creștere exponențială a costurilor necesare producerii apei potabile și de întreținere a acestor sisteme, cu reflectare într-un tarif greu de suportat pentru utilizatori.

În acest caz, exploatarea sistemelor s-ar face într-un mod păgubos.

Știm că dorința utilizatorilor noștri este aceea de a beneficia de tot confortul unei locuințe individuale. ApaVital face eforturi pentru a furniza suficientă apă pentru toți utilizatorii, a investit și va continua să investească pentru creșterea capacităților de înmagazinare și de pompare a apei. Trebuie însă ca și utilizatorii să înțeleagă că în momentul de față nu există capacitățile necesare pentru a-și permite să folosească apa în alte scopuri decât cel menajer, și să acționeze în consecință. De altfel, obligațiile contractuale ale clienților noștri prevăd că toți utilizatorii, indiferent de forma de proprietate, au obligația de a asigura folosirea eficientă și rațională a apei preluate din rețeaua publică de alimentare.
Utilizați rațional apa potabilă, pentru ca toți membrii comunităților să beneficieze de ea!


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ