Share

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început plățile în cursul zilei de vineri(18.09.2020 n.r.) pentru fermierii care au fost afectați de secetă.

La nivelul țării, aproximativ 30.000 de agricultori au depus aceste cereri de despăgubiri pentru a primi ajutor datorită calamităților instaurate din cauza secetei.

În România 1,1 milioane de hectare au fost afectate de secetă

„Condițiile lui 2020 au făcut ca în partea de Sud și Sud Est a României să fie probleme mari în ceea ce privește culturile de toamnă, mai exact au fost calamitate peste 1 milion de hectare ceea cea determinat totodată și o creștere a prețului la grâu. Dacă anul trecut grâul s-a comercializat, s-a valorificat la recoltare cu 55 sau 60 de bani, în acest an s-a valorificat cu 75-80 de bani.

Pentru județul nostru, modul în care se prezintă culturile, trebuie să mulțumim lui Dumnezeu pentru că este bine.”, a declarat Duțu Haralampie, director executiv Direcția pentru Agricultură Județeană Suceava pentru Ziarul Bună Dimineața Suceava.

Suma alocata pentru județul Suceava, pentru acest sprijin, este de 44.654,31 lei

Contactați telefonic de reporterii Ziarului „Bună Dimineața Suceava” reprezentanții APIA Suceava au declarat faptul că la nivelul județului Suceava, doar un fermier a depus cererea de despăgubire pentru secetă ceea ce denotă faptul că în zona noastră culturile nu au fost atât de afectate de calamități.

Conform OUG 148 / 2020  beneficiarii sunt eligibili la solicitarea ajutorului de stat care îndeplinesc cumulativ următoarele criterii:

dețin proces-verbal de constatare și evaluarea a pagubelor, încheiat la data de 15 iunie 2020 inclusiv, în care procentul de calamitate este de peste 30% aferent culturii calamitate;

– suprafața calamitată reprezintă un procent de peste 30% din suprafața totală declarată în cererea unică de plată în anul 2020, aferentă culturii calamitate;

– sunt înregistrați în evidențele APIA cu cerere unică de plată 2020;

– nu sunt în dificultate, respectiv în reorganizare, în lichidare sau în faliment, la data depunerii cererii de solicitare a ajutorului de stat, în baza evidențelor Oficiului Național al Registrului Comerțului.


Share
Citeste si   Valentin POPA, rectorul USV: ”Succesul și DINAMICA universității se datorează COLEGILOR, studenților și ABSOLVENȚILOR noștrii”
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ