Share

Sprijinului financiar pentru fermierii din sectorul vitivinicol se va acorda și anul acesta. Sumele de bani acordate producătorilor de vinuri pot fi folosite pentru modernizarea plantațiilor de viță-de-vie, urmărindu-se astfel îmbunătățirea calitativă a producției.

Sprijinul financiar este acordat cu ajutorul Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale prin Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA).

Obiectivul programului este acordarea unui sprijin în favoarea restructurării şi a reconversiei plantaţiilor.

Citeste si   Spirala morții COVID revine în Italia. De la finalul lunii martie nu au mai fost atâtea decese

Pentru a putea accesa fondurile fermierii trebuie să aibă o suprafață de cel puțin 0,5 ha, iar suprafața minimă a parcelei viticole să fie de 0,10 ha. Suprafața maximă admisă pentru persoane fizice individuale este de 10 ha, iar pentru persoane juridice de 150 ha.

Sprijinul financiar pentru programele de restructurare/reconversie care se acordă nu poate depăși 75% din valoarea costurilor restructurării.

 „În cadrul campaniei din anul 2020 am înregistrat 2 cereri pentru restructurarea/reconversia viței de vie, în cuantum de 2.430.927,87 lei. De asemenea, s-a înregistrat și o cerere pentru asigurări recoltă vie în valoare de 19.225,52 lei. Având în vedere valoarea sumei este un sprijin menit să îi ajute pe agriculturi să se dezvolte”, a declarat purtător de cuvânt APIA Iași, Narcis IVAN.

Având în vedere că vorbim despre un sector foarte apreciat în industra românească, obiectivele principale ale fermierilor sunt pătrunderea pe noi piețe de desfacere (America de Sud, Centrală și Caraibe, adică lărgirea orizonturilor și intrarea pe piețele dinafara țărilor europene) și consolidarea prezenței vinurilor romanești pe piața tradițională din țara noastră.

Citeste si   Culisele statului paralel - Miercuri, ora 18:00. Bătălie politică la sânge pe controlul unei societăți de stat: Loteria română


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ