Share

Aproape 24.000 de metri cubi de lemn a fost tăiat ilegal din pădurile din Neamţ, Iaşi, Bacău, Botoşani şi Suceava, inspectorii Gărzii Forestiere Suceava aplicând, în 2016, peste 840 de contravenţii, cele mai multe la instalaţiile de debitat lemn şi la depozite, informează mediafax.

Inspectorul şef al Gărzii Forestiere Suceava, ing. Mihai Găşpărel, a declarat, într-o conferinţă de presă, că, în cursul anului 2016, în urma controalelor de pe raza judeţelor Neamţ, Iaşi, Bacău, Botoşani şi Suceava s-a constatat faptul că s-au tăiat ilegal 23.381 de metri cubi de lemn, valoarea pagubelor fiind de 4.780.971 de lei.

În aceste cazuri, au fost aplicate 842 de contravenţii în domeniul silvic, cele mai multe dintre ele, respectiv 400, în urma controalelor efectuate la instalaţiile de debitat lemn şi la depozite.

Găşpărel a spus că datorită „Radarului Pădurilor” anul trecut s-a constatat o scădere a volumului de masă lemnoasă tăiată ilegal, în special în judeţul Suceava.

 „Datorită eficientizării sistemului Radarul Pădurilor, volumul de lemn transportat sau comercializat ilegal a scăzut semnificativ”, a declarat Mihai Găşpărel, adăugând că Garda Forestieră Suceava actualizează periodic zonele din judeţul Suceava cu infracţionalitatea silvică cea mai ridicată astfel încât programarea controalelor să reducă riscul apariţiei unor ample tăieri ilegale de arbori.

Potrivit lui Găşpărel, anul trecut au fost efectuate 160 de controale în domeniul tăierilor şi furturilor de arbori, în urma cărora au fost constatate 120 de infracţiuni, fiind aplicate 32 de contravenţii pentru tăieri ilegale de arbori cu diametre mici, iar volumul de lemn tăiat ilegal a fost de 23.381 de metri cubi, cu o valoare a pagubelor de 4.780.971 de lei.


Share
Citeste si   Nelu Tătaru: Sperăm ca din a doua jumătate a lunii octombrie să mergem pe o pantă descendentă a cazurilor de COVID-19
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ