Share

Recalcularea pensiilor aduce bani în plus pentru pensionari. Vârstnicii vor primi, în medie, 135 de lei la veniturile lunare, anunță Casa Națională de Pensii, care a finalizat peste 70% dintre dosare.

„După cum este cunoscut, casele teritoriale de pensii se află într-un proces continuu de recalculare a diferitelor prestaţii pe care le gestionează. O nouă provocare o reprezintă aplicarea prevederilor Deciziei nr.702/2019 a Curţii Constituţionale a României, care stabileşte ca dată de acordare a noilor drepturi data de 10 februarie 2020.

După dezvoltarea necesară a unei noi versiuni informatice de recalculare, care să preia parametrii prevăzuţi de decizia sus-menţionată, toate casele teritoriale de pensii au emis şi au comunicat la plată astfel de decizii.

Până la acest moment au fost emise aprox. 70% din totalul deciziilor care fac obiectul acestui tip de recalculare, creşterea medie a pensiilor fiind de 135 de lei”, a informat CNPP

La Casa Judeţeană de Pensii Iaşi sunt în lucru 6.733 dosare prin care s-a cerut recalcularea pensiei. Din acest total, au fost emise 5.737 decizii, iar 3.725 au intrat deja în plată.

„Este vorba de un volum mare de muncă întrucât, exceptând cele aproape 7.000 de dosare, mai avem în lucru alte 2.500 de dosare pe alte solicitări. Le solicităm ieşenilor să aibă răbdare întrucât, chiar dacă soluţionăm relativ uşor cererile lor, este mai dificil să le punem în plată.

Estimăm că în cursul acestei luni finalizăm procedeul de emitere a deciziilor, iar din luna august toate cererile de recalculare pensii să fie deja plătite”, spune Maria Andronache, directorul executiv al  CJP Iaşi.


Share
Citeste si   Depistat conducând un autoturism, FĂRĂ a deține PERMIS DE CONDUCERE și fiind sub INFLUENŢA ALCOOLULUI
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ